Idan Artikel 28.01.2014

26 mio. kr. til aktiverende skolefaciliteter

Kampagnen Skole+ skal vise vejen for, hvordan skoler kan indrette sig, så rammerne indbyder til bevægelse og idræt for både børn og voksne.

Skrevet af: Ditte Toft

Skolereformen har sat mere bevægelse i skoletiden på dagsordenen. Med den nye kampagne Skole+ ønsker Danmarks Idrætsforbund, Realdania og Lokale og Anlægsfonden at støtte udviklingen af indretningen på skoler, så de motiverer såvel elever som voksne til at bevæge sig i og uden for skoletiden.

Op til fem projekter på danske folkeskoler får støtte til at indrette skolerne, så de understøtter bevægelse og idræt. Tilsammen bidrager de tre organisationer med 26 mio. kr., og kommunerne bag de udvalgte projekter forventes at bidrage med over 20 mio. kr.

Målet er at kvalificere og inspirere til fremtidige indretninger og ombygninger på de danske skoler. ”Vi ved fra undersøgelser, at skolerne spiller en væsentlig rolle som samlingspunkt i lokalområdet på tværs af alder og baggrund. Med intelligente investeringer i de fysiske rammer, kan denne rolle styrkes yderligere, så skolen bliver en attraktiv facilitet, som lokalområdet tager til sig. Vi ønsker, at skolen summer af liv og aktivitet både dag og aften. Kampagnen skal inspirere til, at skolens faciliteter bliver fleksible og inkluderende for både elever, foreninger og selvorganiserede brugere,” siger direktør i Lokale og Anlægsfonden, Torben Frølich, om Skole+. Skole+ indbyder den 27. marts kommunalpolitikere og kommunale embedsmænd til konference om mulighederne på området for skoleindretning, og efter konferencen åbnes der for, at interesserede kommuner og skoler kan ansøge om at blive en del af Skole+.

Læs mere om Skole+