Idan Artikel 15.10.2006

Anti Doping Danmark indgår resultatkontrakt

En ny resultatkontrakt mellem Anti Doping Danmark og Kulturministeriet sætter fokus på blandt andet bekæmpelsen af doping i den danske fitness- og motionsbranche.

Skrevet af: Ida Hagemann

Brugen af muskelopbyggende og præstationsfremmende stoffer i motions- og fitnessmiljøet udgør ifølge Anti Doping Danmark et stigende problem. I institutionens første resultatkontrakt med Kulturministeriet for de kommende års indsats sætter parterne derfor øget fokus på brugen af doping i miljøer uden for den organiserede idræt.

Ifølge resultatkontrakten skal Anti Doping Danmark i løbet af 2007 i samarbejde med Indenrigs- og Sundhedsministeriet undersøge omfanget af doping inden for fitness- og motionsbranchen. Doping findes ikke kun blandt bodybuildere, men også blandt motionisterne i den brede befolkning.

På nuværende tidspunkt er antallet af dopingmisbrugere uvist, men ifølge resultatkontrakten anslås det, at tallet ligger mellem 15-16.000 danskere. I dag har Anti Doping Danmark aftaler om dopingbekæmpelse med 51 centre - også dette antal skal øges ifølge resultatkontrakten.

Inden for eliteidrætten sætter resultatkontrakten mål for antallet af dopingkontroller og fremhæver særligt out of competition tests og et for hvert år stigende antal prøver med screening for brugen af EPO. ADD skal ifølge kontrakten tage mindst 1650 årlige prøver i DIF-regi og mindst 170 prøver blandt medlemmer af DGI og DFIF. 

Følgende indsatsområder er fremhævet i ADD's resultatkontrakt: Dopingkontrol, oplysningsvirksomhed, forskningsindsats, deltagelse i internationalt samarbejde og rådgivning af de offentlige myndigheder.

Anti Doping Danmark er finansieret af Kulturministeriet, idrætsorganisationerne og Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Budgettet for 2006 er på 14,6 mio. kr.