Antologi diskuterer kommunal idrætspolitik
Idan sætter i bogen ’Nye stier i den kommunale idrætspolitik’ de seneste tendenser i kommunal idrætspolitik til debat og peger på, hvilke idrætspolitiske stier kommunerne også i fremtiden bør forholde sig til.
Idans antologi ’Nye stier i den kommunale idrætspolitik’ går tæt på den idrætspolitiske korsvej, som mange kommuner står over for i dag. Traditionelt har kommunerne siden 1950’erne og 1960’erne understøttet idrætten ved at sikre gode rammer, såsom opførelse og drift af idrætsanlæg til glæde for især foreningsidrætten. Men nye udfordringer stiller spørgsmålstegn ved, om kommunerne skal fortsætte ad den traditionelle idrætspolitiske sti. Ændrede idrætsvaner i befolkningen, kommunernes nye opgaver inden for sundhedsfremme, nye styringsformer og stærkere forvaltninger i de større kommuner er blot nogle af de forhold, som bogen fremhæver som de faktorer, der i dag rokker ved den nuværende idrætspolitik rundt om i landet.
Casestudier fra syv kommuner
Bogen, der er redigeret af Bjarne Ibsen fra Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund ved Syddansk Universitet, beskriver de nye vinde i kommunalidrætspolitik gennem syv casestudier i Skive, Horsens, Fredericia, Sønderborg, Odense, Greve og Gentofte.
Derudover samler bogen de forskellige erfaringer i en afsluttende analyse af idrætspolitiske veje i kommunerne. I alt bidrager ni forfattere til bogen: Ud over Bjarne Ibsen er det Per Jørgensen, Peter Sandholt, Malene Thøgersen, Niels Martin Vind, Johnny Wøllekær, Peter Jul Jakobsen, Lisbeth Møller og Gitte Petersen. Antologien er den sidste udgivelse i et forskningsprojekt om kommunal idrætspolitik, som har fået økonomisk støtte fra Danmarks Idræts-Forbund og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger. Eksemplarer kan bestilles for 300 kr. inkl. moms pr. eksemplar hos Idrættens Analyseinstitut.