Bog og konference om sundhedseffekter ved fodboldtræning
Antologien ’Football as Medicine’ samler 15 års forskning om sundhedseffekter ved fodboldtræning i forskellige individuelle og samfundsmæssige kontekster. Emnet diskuteres ligeledes på en konference i Færøerne den 25. og 26. januar 2020.
Hvilke fordele, udfordringer og påvirkninger eksisterer i relationen mellem sport og sundhed? ’Football as Medicine’ samler 15 års forskning og er den første bog, der specifikt fokuserer på fodbold, og hvordan fodboldtræning kan ’ordineres’ som medicin til at fremme den globale sundhed i tre forskellige kontekster: Den individuelle sundhed, folkesundhed og sundhed ud fra befolkningstal.En række forskere belyser gennem deres bidrag og ud fra hvert deres perspektiv, hvilke sundhedseffekter fodboldtræning har i forhold til hjerte-kar-systemet, stofskiftet og bevægeapparatet. Forskningen tager desuden afsæt i, hvordan fodboldtræning påvirker den sundhedsmæssige tilstand hos specifikke befolkningsgrupper. Eksempelvis hos børn, diabetes 2-patienter, kræftpatienter og personer med psykiske lidelser.Foruden at nuancere og diskutere fodboldtrænings betydning for den individuelle sundhed, vurderes interventioner ude i fodboldklubber og udviklingen af sporten med henblik på at fremme sundheden på et globalt niveau.’Football as Medicine’ er redigeret af Peter Krustrup, professor i Sport og Sundhed ved Syddansk Universitet, og Daniel Parnell, seniorlektor i Sport Business ved Liverpool Management School. Antologien er en del af bogserien ’Critical Research in Football’, som udgives af forlaget Routledge.Deltag på konferencen ‘Football is Medicine'Fodboldtræning som redskab til at forebygge og behandle forskellige former for sygdomme er ligeledes omdrejningspunktet på den videnskabelige konference ’Football is Medicine’, som i 2020 bliver holdt i Thórshavn i Færøerne. Det er tredje gang, at forskere fra hele verden samles for at præsentere og diskutere evidens relateret til sundhedseffekter.På konferenceprogrammet er både oplæg og paneldebatter, og blandt talerne er bidragsydere til føromtalte antologi ’Football as Medicine’. Det gælder blandt andre:
- Peter Krustrup, professor i Sport og Sundhed ved Syddansk Universitet
- Jacob Uth, ph.d. og postdoc ved Universitetshospitalernes Center for Sundhedsfaglig Forskning
- Magni Mohr, professor i Motionsfysiologi ved University of the Faroe Islands
- Eva Wulff Helge, lektor i Integrativ Fysiologi ved Københavns Universitet.
Det er muligt at indsende et abstract til en fri præsentation, og deadline herfor er søndag den 15. december 2019.Konferencen foregår lørdag den 25. januar til søndag den 26. januar 2020 på University of the Faroe Islands, Vestara Bryggja 15, 100 Tórshavn, Færøerne. Det koster 2.000 kroner at deltage, men studerende kan købe billet for 1.500 kroner. Deltagermaksimummet er 250.Udover faglig fordybelse byder konferencen på forskellige sociale events, og fra onsdag den 22. januar til fredag den 24. januar 2020 er desuden et symposium arrangeret. Her er det muligt at afprøve træningskurserne ’11 for Health’ og ’Football Fitness’. Bemærk, at symposiet har særskilt program, tilmelding og eventuel betaling.