Bred indsats mod motionsdoping
Kulturministeriet og Sundhedsministeriets nye handlingsplan mod motionsdoping bliver positivt modtaget. DGI forstærker samtidig indsats.
Både inden for fitnessbranchen og den organiserede idræt hilser man regeringens nye handlingsplan til bekæmpelse af motionsdoping velkommen. Regeringen fremlagde planen i sidste uge. Den indebærer:
- Gennemførelse af en mærkningsordning, der gør det obligatorisk for fitnesscentre at oplyse, om de gennemfører dopingkontrol i samarbejde med Anti Doping Danmark.
- Skærpelse af straffene i forbindelse med distribution af doping. Som hovedregel skal der idømmes frihedsstraf for enhver forhandling, udlevering eller fordeling af dopingmidler.
- Støtte til Anti Doping Danmarks oplysningskampagne, der skal målrettes unge mænd med særlig risikoadfærd. Desuden skal der gennemføres en større undersøgelse af motionsdoping.
Regeringens udspil bliver positivt modtaget hos Rasmus Ingerslev, direktør i fitness dk og medlem af bestyrelsen for brancheorganisationen DFHO. Han hæfter sig bl.a. ved undersøgelsen af motionsdoping. ”Vi ved alt for lidt om dopingmisbruget herhjemme. Derfor er det meget positivt, at der er afsat midler til at få kortlagt problemets omfang,” siger han til Ritzau.
DGI forstærker indsats
I DGI vil man nu ekskludere træningscentre med gentagne dopingsager, ligesom man har opstillet en række konkrete anbefalinger til driften af træningscentre. Desuden skal en udrykningstjeneste hjælpe foreninger, der har problemer med dopingbetændte træningsmiljøer.
Samtidig hilser DGI, der har cirka 20 dopingsager om året fordelt på en halv snes centre, regeringens plan velkommen: ”Ved at skærpe straffen får politiet et incitament til at indlede efterforskning, der specielt går på at afsløre kriminelle aktiviteter omkring de forbudte stoffer,” siger idrætspolitisk konsulent Søren Riiskjær til DGI’s hjemmeside. Regeringen har sendt lovforslaget om en obligatorisk mærkningsordning af fitnesscentre i høring frem til den 7. februar.