Bred opbakning til obligatorisk dopingmærkning
Alle partier i Folketinget bakker op om en ny lov, der gør det obligatorisk for kommercielle fitnesscentre at informere om, hvorvidt de i samarbejde med Anti Doping Danmark har dopingkontrol.
Fra den 1. juli bliver det et lovkrav, at alle kommercielle fitnesscentre ved indgangen og på deres hjemmesider skal mærke, om de har indgået en samarbejdsaftale med Anti Doping Danmark. Ved Folketingets førstebehandling af kulturministerens lovforslag om informationspligt torsdag var der bred tilslutning til forslaget, som skal dæmme op for den motionsdoping, der især er et problem blandt unge mænd.
Ingen obligatorisk kontrol
Flere af partierne så dog mangler eller uafklarede punkter i lovforslaget.
På linje med DIF og DGI ønsker Socialdemokraterne, at alle kommercielle centre skal være underlagt den samme pligt til at lade sine medlemmer teste af Anti Doping Danmark, som gælder for idrætsforeninger, der er underlagt idrættens dopingkontrolsystem. Under debatten afviste dog både kulturminister Brian Mikkelsen (K) og Per Clausen fra Enhedslisten fra den modsatte side af Folketingssalen en obligatarisk kontrol som for vidtgående – i det mindste på nuværende tidspunkt.
Registrering af centre
Pernille Frahm, SF, mente, at loven må følges op af en systematisk registrering af de kommercielle centre, så det er muligt at kontrollere, at centrene rent faktisk følger loven. Et sådant registrering- og kontrolarbejde kan efter hendes mening vise sig at blive ganske omfattende og vil i så fald kræve, at der afsættes ressourcer til det.
Desuden efterlyste hun svar på, hvorfor fitnessfaciliteter i bl.a. hoteller er undtaget fra loven. På det sidste spørgsmål svarede Brian Mikkelsen, at det kun vil være tilfældet, hvis der er tale om små motionsrum forbeholdt hotellets gæster. Er der tale om offentligt tilgængelige fitnesscentre, der blot er beliggende i hoteller, vil de som alle andre kommercielle centre være omfattet af loven.