Idan Artikel 21.03.2013

Call for papers til Play the Game

Play the Game opfordrer alle interesserede til at indsende papers til Play the Game 2013, som finder sted i Aarhus den 28.-31. oktober.

For ottende gang inviterer Play the Game dig til at deltage i åbne, faktuelle og konstruktive debatter omkring en række essentielle temaer omhandlende sportens fremtid på Play the Game 2013 under overskriften ’Stepping up for democracy in sport’. Play the Game har åbnet for Call for papers og inviterer både akademikere, journalister og praktikere til at dele ud af deres ekspertise og erfaring ved at indsende bidrag, der relaterer til ét eller flere af de følgende hovedtemaer:

  • Match-fixing: Fair game for gangsters? 
  • Sports reforms: Fact or phantom? 
  • The anti-doping dilemma: Saving sport, sacrificing athletes? 
  • Recreational sport: A lost cause for sports organisations? 
  • Sports facilities: Who are we building for? 
  • From Russia to Rio: Power games or people’s games? 
  • Open Forum/Andre temaer

Hvis man ønsker at bidrage med et emne, der ikke falder ind under hovedtemaerne, er der også mulighed for at indsende bidrag under ’open forum’. Deadline for indsendelse af bidrag er lørdag den 15. juni 2013. Bidrag vil blive vurderet af Play the Game 2013’s programkomite, der er sammensat af ledende eksperter inden for området. Hvis dit paper bliver antaget, får du en plads i programmet på konferencen. Du kan forvente svar på din deltagelse senest 1. juli 2013. Der er ikke tale om en akademisk konference, men om en konference, hvor såvel akademikere som journalister og praktikere fra feltet kan komme til orde.

Forskellig faglighed og erfaring

Play the Game ønsker endnu en gang med Play the Game 2013 at skabe rammer, for forskellige fagligheder inden for idrætten kan mødes. 

Derfor opfordrer Play the Game til, at både akademikere, journalister og praktikere byder ind med papers, da alle hver især kan bidrage konstruktivt til konferencen:

  • Akademikere kan spille en hovedrolle ved at bringe omfattende data, videnskabelige metoder og analytisk kunnen ind i processen. 
  • Journalister har et særligt ansvar, dels fordi medier er en integreret del af sportsverdenen, dels fordi medierne har en stærk indflydelse på hvilke emner, der rejses i offentligheden. 
  • Praktikere må balancere mellem en række krav. Ikke alene forventes de at bidrage til økonomisk vækst og øge medlems- og publikumstal, de forventes også at garantere etiske ledelsesprincipper, strenge anti-doping regler og social ansvarlighed.

Søsæt dit projekt på Play the Game 2013

Er du i gang med forberedelserne til et større projekt, kan du evt. benytte Play the Game 2013 til at søsætte det internationalt. 

Play the Game forventer, at mere end 100 journalister fra hele verden vil være til stede, hvilket gør konferencen til en oplagt mulighed for at nå ud til et internationalt publikum samt at opbygge netværk. Kontakt Play the Games internationale chef Jens Sejer Andersen (jens@playthegame.org) for at høre nærmere om mulighederne for dette. Spørgsmål vedrørende indsendelse af bidrag til Call for papers kan rettes til Lau Tofft-Jørgensen på lau.tofft@idan.dk eller +45 3266 1031.