Idan Artikel 18.09.2007

Chicago favorit til OL i 2016

Den amerikanske by Chicago nævnes som favorit til at blive udnævnt som OL-værtsby i 2016 på IOC-sessionen i København i 2009.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Den internationale olympiske komité (IOC) har nu formelt bekræftet feltet på syv byer, som under IOC’s session i København i 2009 skal kæmpe om værtskabet for de olympiske sommerlege i 2016.

Hvis udpegningen af den kommende værtsby følger mønstret fra de seneste kåringer af OL-værtsbyer, kan København se frem til et kæmpe medieshow i 2009, hvor de håbefulde kandidatbyer vil sende sportsstjerner og diverse megastjerner fra musik og film samt statsoverhoveder og toppolitikere til København for at markedsføre sig over for medlemmerne af IOC i den sidste hektiske slutspurt før selve valget den 2. oktober 2009.

De byer, der nu går videre til første fase i udskilningsløbet, som består af et detaljeret spørgeskema samt besøg af en evalueringsdelegation fra IOC, er følgende: Baku (Aserbajdsjan), Madrid (Spanien), Doha (Quatar), Prag (Tjekkiet), Rio (Brasilien), Tokyo (Japan) og Chicago (USA).

Chicago nævnes som svar favorit, fordi Tokyo og Baku svækkes af, at OL finder sted i Kina i 2008, mens Prag og Madrid lider under de europæiske lege i London i 2012. Doha har investeret milliarder i sportslig infrastruktur og netop afviklet succesrige asiatiske lege, men Qatar er formentlig for lille et land til legene. Rio lider under Brasiliens næsten sikre status som vært for VM i fodbold i 2014. Chicago har derimod allerede været igennem et hårdt indenlandsk udskilningsløb for at blive den amerikanske kandidatby til 2016.