Idan Artikel 18.09.2008

Coventry vært for Play the Game

For første gang nogensinde afholdes Play the Game-konferencen uden for de nordiske lande. Den engelske by Coventry danner rammerne for den internationale konference til juni næste år.

Skrevet af: Ida Hagemann

I et tæt kapløb med bl.a. ansøgere fra Spanien og Tyskland endte England med at løbe med værtskabet for den sjette Play the Game-konference, der den 8.-12. juni næste år åbner dørene op for cirka 400 journalister, idrætsforskere og idrætspolitikere fra hele verdenen. Den internationale konference, som behandler kritiske vinkler på idrætten, bliver afholdt i tæt samarbejde med Coventry University’s Centre for the International Business of Sport (CIBS), der arbejder med sportsøkonomi og sportsmarketing. Play the Games valg af Coventry skyldes især professor Simon Chadwicks og CIBS’ engagement i sportens værdier og skyggesider.

Går tæt på OL

Det endelige konferenceprogram bliver fastlagt senere på året, men ifølge en pressemeddelelse fra Play the Game bliver OL bliver et af hovedtemaerne. 

Det nyligt overstået OL i Beijing og det kommende OL i London 2012, som kun er en times kørsel fra Coventry, vil blive debatteret af fremtrædende oplægsholdere og deltagere fra ind- og udland. Tidligere har en lang række markante personer som bl.a. Richard W. Pound, tidligere præsident for WADA, Andrew Jennings, kritisk og kontroversiel sportsjournalist, Gerhard Heiberg, IOC-medlem, og Pat McQuaid, præsident for Den Internationale Cykelunion holdt oplæg og forelæsninger om aktuelle sager om sport og samfund. Ud over OL forventer arrangørerne at sætte temaer som doping, megaevents, korruption og de paralympiske lege under kritisk lup.