Idan Artikel 29.01.2018

Dansk-ledet workshop om idrætsfaciliteter på EASM 2018 i Malmø

’The European Sport Management Conference 2018’ i Malmø den 5.-8. september 2018 byder på en workshop om udfordringer i organisering, styring og ledelse af breddeidrætsfaciliteter. Forskerne bag SDU og Idans facilitetsprojekt står bag.

Deltagerne ved ’The European Sport Management Conference 2018’ i Malmø får rig mulighed for at fordybe sig i idrætsfaciliteters styring, drift og ledelse.

I én af de 11 annoncerede workshops på konferencen sætter danske forskere nemlig fokus på udfordringerne ved at etablere, drive og lede idrætsfaciliteter for den brede befolkning. Det sker ud fra resultaterne fra Idan og Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfunds fælles forskningsprojekt, ’Fremtidens idrætsfaciliteter - organisering, styring og ledelse’.

Sammenlignet med andre offentlige velfærdsområder, for eksempel skoleområdet, tiltrækker breddeidrætsfaciliteter sig ikke megen videnskabelig opmærksomhed. Det er måske overraskende, når man tager i betragtning, hvor udbredte faciliteterne er, og hvor store offentlige summer der går til området. Faciliteterne tillægges desuden ofte stor betydning for, i hvor høj grad befolkningen er idrætsaktiv.

Ved den internationale konference bliver der især sat fokus på, hvordan forskellige politikker og forskelle i ledelse og organisering spiller ind på, hvordan faciliteterne præsterer. Hvilke aktører spiller vigtige roller i forhold til, hvordan faciliteten etableres, og hvor meget faciliteten bruges af udøverne? Hvad spiller ind på brugernes tilfredshed? Har de offentlige tilskud til idrætsfaciliteter nogen effekt på idrætsdeltagelsen?

Overblik over forskning

På workshoppen præsenteres en række såkaldte ’short papers’, som skal give et overblik over den forskning, der finder sted på området. Et af målene er at facilitere fremtidige samarbejder mellem forskerne. Deadline for indsendelse af papers er den 20. april.

Som arrangør af workshoppen står professor Bjarne Ibsen, adjunkt Evald Bundgaard Iversen og adjunkt Jens Høyer-Kruse, alle Syddansk Universitet, samt ph.d.-studerende Peter Forsberg, Idan.

Andre workshops på konferencen handler bl.a. om uddannelse af sportens ledere, CSR-paradokser i sportsledelse, udviklingen inden for handicapidræt, social integration i organiseret idræt, sport entrepreneurship og meget andet.

Konferencen åbner for tilmeldinger og indsendelse af papers sidst i februar 2018. EASM, European Association for Sport Management, står bag.