Idan Artikel 01.11.2006

Danske Spil kræver lige vilkår

Direktøren for det statslige spillemonopol, Danske Spil A/S, rykker for en afklaring af vilkårene på fremtidens danske spillemarked.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Danske Spils direktør, H. C. Madsen, kritiserer i en artikel i dagbladet Børsen fredag de vilkår, som Danske Spil arbejder under netop nu i konkurrencen med aggressive udenlandske spilleselskaber.

»Den nuværende situation er den værst tænkelig rent forretningsmæssigt. En afklaring af situationen vil være mere gunstig. Også selv om det betyder et brud med monopolet,« siger H.C. Madsen.

»Som det er i dag, foregår konkurrencen på ulige vilkår, fordi vores konkurrenter stort set ikke har nogen begrænsninger, mens vi skal leve op til de danske regler. Hvad der er i samfundets interesse, må andre tage stilling til, ligesom retten skal have lov at gå sin gang. Som forretningsmand kan jeg blot konstatere, at vi ville være bedre tjent med en afklaring,« siger H.C. Madsen til Børsen.

Som konferencen ’Den store nordiske spillekrig’ den 3. oktober med Idan som medarrangør også dokumenterede, er Danske Spil og de øvrige nordiske statsmonopoler presset af stigende annoncetryk og konkurrence over internettet fra udenlandske spilleselskaber.

Nyt spil på vej

 Særligt på sportsspil er konkurrencen meget hård. Desuden overvejer Danske Spil fortsat, om man lige som Svenska Spel skal indføre poker på nettet for at vinde markedsandele tilbage fra de udenlandske selskaber. I næste uge lancerer Danske Spil et bingospil på nettet, som man forventer vil give en trecifret millionomsætning. Beslutningen om evt. at indføre poker venter til efter nytår.

Efter de første tre kvartaler af 2006 oplever Danske Spil en svagt stigende omsætning, men på grund af presset udefra er også præmieudbetalingerne øget. Derfor er overskuddet på 1,129 mia. kr. efter årets første ni måneder en tilbagegang på 88 mio. kr. i forhold til sidste år. Hovedparten af Danske Spils overskud går til finansiering af idrættens organisationer og andre almennyttige formål.