Idan Artikel 15.01.2007

DBU offentliggør strukturrapport

Rambøll Management opstiller i en analyse af dansk fodbold to alternative modeller for DBU’s fremtidige struktur.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Skal dansk fodbold udvikle den nuværende struktur med politisk stærke lokalunioner, eller er der behov for en politisk centralisering?

Det er meget forenklet de to muligheder, som Rambøll Management sætter til debat i rapporten ’DBU - Fremtidig politisk og administrativ struktur’.

Rapporten er skrevet på baggrund af udførlige interviews, en spørgeskemaundersøgelse blandt knap 1.100 ledere og økonomiske pengestrømsanalyser.

Mere fokus på opgaverne

 Generet anbefaler rapporten, at DBU skal lægge større fokus på opgaverne, forenkler sin struktur og opbløde de politiske skel, der er i den nuværende organisation.

Begge modeller lægger derfor. op til, at DBU’s bestyrelse skal slankes, og at ingen udvalg fremover skal varetage administrative opgaver. Men der er også store forskelle.

Mens den såkaldte model A strømliner lokalunionerne og lægger op til, at de i højere grad skal anvende de centrale midler til udvikling af sporten, vil model B reelt give DBU en professionaliseret koncernstruktur. I denne model tegner en snæver bestyrelse DBU politisk, mens de tidligere lokalunioner bliver aktivitetsbaserede lokale enheder. Desuden vil de centrale midler fortsat blive brugt på nationalt plan.

Begge modeller er mere populære end den nuværende struktur blandt de fodboldledere, som Rambøll Management har spurgt. Model A ligger dog klart bedst - ikke mindre end 79 procent af fodboldlederne ser model A som et fremskridt i forhold til i dag.