Idan Artikel 13.01.2014

DIF-konference om den aktive folkeskole

Folkeskolereformen byder på mere fysisk aktivitet i skoletiden. DIF’s udviklingskonference 2014 diskuterer, hvordan bl.a. skoler og idrætsaktører bedst indarbejder reformen.

Skrevet af: Ditte Toft

Folkeskolereformen træder i kraft til sommer, og med den følger øget fokus på fysisk aktivitet i skoletiden. Mulighederne og potentialerne i reformen, herunder hvordan f.eks. skoler, idrætsforeninger og -organisationer bedst muligt implementerer folkeskolereformen er på dagsordenen på DIF Udviklingskonference 2014. Konferencen finder sted den 27. januar på Hjallelseskolen i Odense under overskriften ’Verdens mest aktive folkeskole’. Indholdet på konferencen spænder fra debat om, hvordan målet om 45 minutters daglig aktivitet i skolen kan imødekommes, over diskussion af samarbejdsmuligheder mellem skoler, kommuner og idrætsforeninger til præsentation af gode eksempler fra både kommuner, skoler og foreninger. 

I forbindelse med den nye skolereform har Dansk Skoleidræt desuden udgivet et temahæfte, der kan hjælpe skolerne med at håndtere kravet om 45 minutters daglig idræt, motion og bevægelse. Læs temahæftet her

DIF Udviklingskonference 2014 finder sted den 27. januar kl. 11.30-18.00 på Hjallelseskolen i Odense. Pris for deltagelse er 300 kr. Konferencen er fuldt booket p.t., men det er muligt at komme på venteliste.

Læs mere om idræt og bevægelse i folkeskolen

 
 
Læs mere og download præsentationer fra DIF's udviklingskonference
Hent præsentationer fra Idans konference 'Idrættens største udfordringer, hvor idræt i skolen var på dagsordenen
Læs Dansk Skoleidræts temahæfte 'Ny skole i bevægelse'