Idan Artikel 15.04.2009

Dopingkonference i Århus

Efter de seneste måneders heftige diskussioner om de såkaldte ’whereabouts’-regler inviterer Aarhus Universitet til international konference om etik i antidopinglovgivningen.

Skrevet af: Ida Hagemann

Er den internationale antidopingorganisation, WADA’s, ’whereabouts’-regler om eliteidrætsudøvers meldepligt om opholdssted i strid med EU-lovgivning om beskyttelse af privatlivets fred, personlige data og frihed? Var det en krænkelse af en eliteudøvers privatliv, da Michael Rasmussen skulle oplyse opholdssted under optakten til Tour de France i 2007? Og er en lovliggørelse af udvalgte dopingmidler vejen frem i forsøget på at bekæmpe doping? Det er nogle af de spørgsmål, som en række anerkendte eksperter på todageskonferencen ’Doping and Legal Rights’ vil give et bud på den 20.-21. august 2009 på Institut for Idræt, Aarhus Universitet. På konferencen vil ind- og udenlandske jurister, sociologer, filosoffer og idrætsprofessorer diskuterer dopingreglerne under temaer som etik og matematik i lovgivningen, udøveres fifleri med indberetning af opholdssted og juridisk besynderlighed i dopingens verden. Blandt oplægsholderne er:

  • Jim Coleman, Duke University, USA 
  • Werner Pitsch, Saarland University, Germany 
  • Verner Møller, University of Aarhus, Denmark
  • John Hoberman, University of Texas, USA 
  • Angela Schneider, The University of Western Ontario, Canada
  • Bengt Kayser, University of Geneva, Schwitzerland 
  • Michael Evans-Brown, Liverpool John Moores University, England

Konferencen henvender sig til alle, der studerer, forsker eller arbejder med doping og rettigheder inden for humanistiske, juridiske og sociologiske discipliner. Læs mere om tilmelding, pris, program mv. på Aarhus Universitets hjemmeside i linket nedenfor.