Idan Artikel 01.02.2007

FCK topper i børsværdi

Parken Sport & Entertainments økonomiske succes gør nu FC København til verdens dyreste fodboldklub målt på børsværdien.

Skrevet af: Nils Tjell

Efter en forrygende stigning i aktiekursen i 2006 og en lovende start på 2007 har Parken Sport & Entertainment (PSE) overhalet Arsenal som verdens mest kostbare fodboldklub på det såkaldte Eurokick Index opgjort af den finansanalytiske virksomhed Bloomberg.

Med en børsværdi på 3,9 milliarder kr. er PSE 450 millioner kr. dyrere end Arsenal Holdings på andenpladsen, som igen er dobbelt så dyr som Juventus FC på tredjepladsen.

Bygger på en bred vifte af aktiviteter

 PSEs succes er i høj grad baseret på aktiviteter uden relation til fodbold som eksempelvis driften af feriecentret Lalandia. En del af de klubber, som PSE sammenlignes med på indekset, er ’rene’ fodboldklubber.

Derudover er det værd at notere sig, at pengestærke klubber som Manchester United og Chelsea er blevet opkøbt og ikke længere figurerer som børsnoterede. Andre store klubber som FC Barcelona og AC Milan har aldrig været børsnoterede.

Til Business.dk siger bestyrelsesformand Flemming Østergaard, at det afgørende er, at PSE er en velfungerende forretning, mens han mener, at FC Københavns status som verdens dyreste fodboldklub kommer i anden række.