Idan Artikel 18.09.2006

FIFA undersøger billetskandale

FIFA's vicepræsident Jack Warner er mål for en ny intern undersøgelse i forbindelse med ulovligt salg af VM-billetter.

Skrevet af: Ida Hagemann

I fredags besluttede FIFA’s bestyrelse, at den kontroversielle vicepræsident Jack Warner fra Trinidad og Tobago skal være mål for en ny undersøgelse efter Warners indblanding i ulovligt salg af VM-billetter.

Undersøgelsen er blevet igangsat efter, at revisionsfirmaet Ernst & Young i en intern revisionsrapport har sat Jack Warner og hans søn i forbindelse med illegalt salg af billetter op til VM-slutrunden. Warner er blandt andet under mistanke for at have købt 180 VM billetter, som efterfølgende er blevet solgt til den firedobbelte pris. Billetterne skal have indbragt 54.000 euro i fortjeneste.

FIFA’s præsident Sepp Blatter mener, at det er for tidligt at afskedige Warner, da Warner har erklæret sig uskyldig i anklagerne om illegalt salg af billetterne.  

FIFA's disciplinærkomité afgør Warners fremtid

Det er nu op til FIFA’s disciplinærkomité at vurdere ud fra undersøgelsen, om der skal foretages sanktioner mod Jack Warner. Spørgsmålet er, hvilken betydning undersøgelsen reelt får for Jack Warner og dermed også for FIFA’s renommé.

Tidligere lignende anklager mod Warner har ikke haft indflydelse på hans stilling som vicepræsident i FIFA. FIFA har tidligere henvist til, at det kun er Warners eget forbund, det mellem- og nordamerikanske fodboldforbund, der har bemyndigelse til i yderste fald at afsætte Jack Warner.

Etisk komité

 Parallelt med at komme billetskandalen til livs har FIFA samtidig valgt Sebastian Coe som formand for FIFA’s nyoprettede etiske komité.

Den tidligere topløber Sebastian Coe er i forvejen leder af Londons værtskab ved OL 2012, og som nyudnævnt formand for den etiske komité ser Coe det som en væsentligt opgave at beskytte og udvikle sportens etik og moral til gavn for fremtidens generationer.

Den nyoprettede komité skal efter planen dog ikke behandle Jack Warner-sagen, men derimod fremtidige sager, som kan være i strid med FIFA’s etiske regler.