Idan Artikel 15.11.2005

Firmaidrætten satser på motion

Dansk Firmaidrætsforbund (DFIF) opfordrer landets kommende store kommuner til at indføre motionspolitik for de ansatte.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

DFIF vedtog på weekendens repræsentantskabsmøde i Odense med stort flertal at gøre forbundets forsøgsordning med Motion på Arbejdspladsen (MpA) til en permanent forankret del af firmaidrætten.

Dermed har DFIF nu ikke blot de traditionelle firmasportsforeninger med en lang række idrætsgrene og turneringer på programmet, men også en satsning på MpA-programmet med tilbud om sundhedstjek, pusterumsøvelser, aktivitetsdage og andre relaterede motionsydelser direkte på arbejdspladserne.

"Vi vil arbejde for en decideret sundhedscertificering af danske virksomheder – vi tror på, at det er løsningen i forhold til at få motion sat virkelig seriøst på dagsordenen ude på arbejdspladserne,” sagde DFIF-formand Peder Bisgaard.

Forankringen af Motion på Arbejdspladsen kommer samtidig med en bevægelse mod krav om motion på arbejdspladsen som et krav i de kommende overenskomstforhandlinger.

DFIF’s satsning på motion og sundhed giver sig også udtryk i, at formand Peder Bisgaard, i sin beretning i Odense opfordrede de 98 nye kommuner til at gå forrest på motionsområdet ved at etablere deciderede motionspolitikker for de ansatte på linje med ryge- og alkoholpolitik.

”Arbejdslivet fylder mere og mere i dagligdagen og med udgangspunkt i et ændret livsmønster er det blevet sværere at få tid til at dyrke motion.

Derfor bør også arbejdspladserne, i et forsøg på at nedbringe sygefraværet, der koster samfundet milliarder af kroner, påtage sig et ansvar,” sagde Peder Bisgaard.

Kritik af fusionssnak

Andre temaer i beretningen var kritik af spillemyndighedernes manglende evne til at håndhæve forbuddet mod annoncering i Danmark for udenlandske spiludbydere.

Også kulturminister Brian Mikkelsen (K) fik et lille hip fra DFIF på grund af hans offentligt luftede forventning om, at DGI og DIF vil være fusioneret til ét forbund senest i 2015.

”Helt ærligt, så synes jeg at spørgsmålet om sammenlægning er et uinteressant spørgsmål. Det gør jeg, fordi jeg finder, at situationen i Danmark med tre idrætsorganisationer – og dermed mangfoldigheden i dansk idræt – er helt unik. At tre idrætsorganisationer kan arbejde på hver deres område, med hver deres målgruppe og værdier eksisterer ingen andre steder,” sagde Peder Bisgaard.