Idan Artikel 01.09.2006

Fitnessbranchen stifter forening

Jens Kramer Mikkelsen står i spidsen for bestyrelsen i den nye organisation Dansk Fitness & Helse Organisation, der vil samle hele den danske fitness-sektor.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Fitness-sektoren fik sin egen brancheforening, da Dansk Fitness & Helse Organisation, DFHO, onsdag morgen så dagens lys på en stiftende generalforsamling.

Den nye forening får tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen som sin første bestyrelsesformand, mens Lars Stig Møller er valgt som næstformand.

Jens Kramer Mikkelsen, der i dag er administrerende direktør i Ørestadsselskabet, forventer, at fitness-sektoren kan have fat i 500.000 danskere inden år 2012.

”Vores rolle er i den forbindelse at fungere som fælles talerør for branchen og derved bidrage til, at flere får viden om og benytter det sundhedsfremmende potentiale, der ligger i branchen,” skriver han i en pressemeddelelse.

Den nye non-profit-organisation har desuden til formål at udvikle markedet for fitness- og velværecentre hurtigere og mere effektivt, end det enkelte center vil være i stand til.

Sekretariet hos HTSI

 Der er i dag cirka 350.000 danskere, der aktivt dyrker fitness i Danmark. Men først nu er det altså lykkedes at samle en stor del af branchen i en fælles forening, som man kender det fra nabolande som Norge og Tyskland.

Til gengæld har den nye organisation valgt at blive medlem af servicesektorens største erhversorganisationen, HTSI, fra dag ét.

HTSI varetager samtidig sekretariatsfunktionen, ligesom medlemskabet betyder, at DFHO’s medlemmer får adgang til serviceydelser som bl.a. juridisk rådgivning, standardaftaler og konferencer.

Organisation præsenteres på Nke Convention

 Den nye organisation lanceres udadtil, når mange af branchens folk den 8. september mødes til det årlige Nike Convention, der afholdes i Taastrup.

Her vil bl.a. Jens Kramer Mikkelsen, Lars Stig Møller og direktør i fitness dk Rasmus Ingerslev fortælle om organisationen i forbindelse med en konference, som afvikles i tilknytning til selve Nike Convention.

Herudover præsenterer DFHO sig selv i Jylland på Feel Good-Messen i Herning Kongrescenter den 29. september.

På programmet i Taastrup er i øvrigt også Kasper Lund Kirkegaard fra Idrættens Analyseinstitut, der vil formidle resultater fra Idans store undersøgelse af den danske fitness-sektor, ’Sved for millioner’.

Blandt andet viser en spørgeskemaunderøsgelse, at 71 procent af landets fitness- og velværecentre ønsker en brancheorganisation.