Idan Artikel 10.05.2016

Fodboldklubber nedprioriterer pigerne

Fodboldklubbernes medlemstal viser, at fodbold er stort blandt piger. Men mange piger oplever at drengefodbold prioriteres højere i klubberne.

Skrevet af: Ditte Toft

Et kig på medlemsstatistikkerne for dansk idræt viser, at fodbold er den helt store idræt blandt piger i børne- og ungdomsårene. Alligevel oplever en stor del af pigefodboldspillere, at drengene bliver prioriteret højere i fodboldklubberne. Pigerne nævner selv, at de må klare sig med dårligere baner, udstyr og trænere.

Forskelsbehandlingen i fodboldklubberne er én af flere konklusioner i en DBU-undersøgelse blandt pigefodboldspillere i alderen 13-16 år, der samtidig har set på, hvad der skal til for at fastholde piger til fodbold.

Undersøgelsen viser også, at fodboldsporten lider under samme udfordring som mange andre idrætter, når udøverne når teenagerårene: Mange piger vurderer, at det er svært at få tid til både skole og fodbold i den lokale forening, når der også skal være plads til skole, venner, idræt, fester osv.

Undersøgelsen er gennemført af Københavns Universitet for DBU og Eir Soccer med støtte fra TrygFonden. Rapporten ’Pigernes stemme. Et studie af teenagepigers liv med fodbold i Danmark’ er en del af det samlede projekt ’Pigernes stemme’, der har til formål at styrke pigers engagement i fodbolden, så de fortsætter med at spille fodbold. 

Læs mere