Idan Artikel 08.03.2013

Fokus på gymnastik i en fitnesskultur

DGI og Idan præsenterer to nye rapporter om DGI Gymnastik & Fitness' rolle i forhold til den fremstormende sundheds- og fitnesskultur.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

I løbet af 2012 gennemførte Idan for DGI projektet ’DGI Gymnastik & Fitness. Potentialer, dilemmaer og fremtidig strategi’. Projektet afrapporteres i to delrapporter, der præsenteres og lægges frem til debat for alle interesserede ved et arrangement i Vejen Idrætscenter på fredag, den 15. marts kl. 13.00-15.00. Projektets første delrapport ’Gymnastikkens placering i en sundheds og fitnesskultur’ af Kasper Lund Kirkegaard opridser historiske spor i gymnastikkens udvikling og analyserer, hvordan gymnastikken i dag arbejder i et krydspres mellem forening og forretning på et idrætsmarked, hvor kommercielle koncepter og aktører fylder stadigt mere. Projektets anden delrapport ’Evaluering af uddannelse i DGI Fitness & Sundhed’ af Maja Pilgaard går i dybden med kurser og kursister i DGI på fitness-og sundhedsområdet. Evalueringen dokumenterer, hvorvidt DGI i praksis er i stand til at klæde de lokale foreninger på til at begå sig på fremtidens fitness- og sundhedsrelaterede idrætsmarked. Programmet for lanceringen kl. 13.00-15.00 er følgende:

  • Velkomst v/Mika Lund, ansvarlig for DGI fitness
  • Fremlæggelse af konklusioner og perspektiver v/Henrik H. Brandt, Idan
  • Kommentarer til rapporten v/Mika Lund
  • Spørgsmål og debat.

Download rapporterne

Send en mail til DGI, Annette Nielsen, e-mail: annette.nielsen@dgi.dk, med angivelse af navn senest den 11. marts 2013. Deltagelse er gratis. Projektrapporterne kan bestilles i trykt form eller downloades i pdf-format på idan.dk fra den 20. marts 2013.