Idan Artikel 28.09.2010

Fokus på inaktive børn og unge

Ambitiøs konference i Malmö, den 30. november præsenterer 50 innovative løsninger, som sætter ind mod fysisk inaktivitet blandt børn og unge. Samtidig arrangerer Sundhedsstyrelsen to konferencer i sin Get moving-kampagne.

Ved hjælp af et såkaldt ’levende løsningsgalleri’ med mere end 50 forskellige innovative løsninger sætter konferencen 'Nordic Movement Solutions' fokus på, hvordan innovative løsninger i bl.a. skolen, hjemmet og byrummet kan øge lysten til leg og bevægelse blandt de 33 pct. af børn og unge i Norden, som i dag er inaktive. Konferencen afholdes i Malmös gamle slagtehus den 30. november fra kl. 8-18, hvor diskussioner og videndeling mellem forskellige faggrupper som institutionsledere, kommunaldirektører og byplanlæggere skal være med til at udvikle de bedst mulige løsningsmodeller. Bag konferencen står Nordisk Ministerråd, Nordisk InnovationsCenter, Kræftens Bekæmpelse og MandagMorgen, den 30. november fra kl. 8 -18. 

Get moving 2010

Som led i Sundhedsstyrelsens 'Get moving-kampagne' bliver der her i efteråret desuden afholdt to mere traditionelle konferencer med en fokus på inaktive børn og unge fra 11-15 år. 

Hovedformålet med ’Get moving 2010’-konferencerne er at formidle viden og komme med inspiration til, hvordan kommuner kan få mere gang i de fysisk inaktive børn og unge ved at belyse forskellige indgangsvinkler til, hvordan det er muligt at gribe udfordringen an. Bl.a. vil ungdomsforsker Søren Østergaard holde oplæg om kommunikation til børn og unge, og kommunale oplægsholdere vil formidle eksempler på ’best practice’ fra den kommunale verden. Konferencen afholdes to steder i landet: Første arrangement er i Idrættens Hus i Brøndby den 9. november, og det andet arrangement er i Vingstedcentret ved Vejle den 15. november. Begge dage fra kl. 10-16. Tilmelding er gratis og foretages via Get movings hjemmeside. Get moving-kampagnen er et samarbejde mellem blandt andre Sundhedsstyrelsen, DGI og Dansk Skoleidræt. Kampagnens mål er at få børn og unge til at være aktive mindst en time om dagen og syv timer om ugen.