Idan Artikel 11.10.2016

’Forum for Idræt’ går online

Fra oktober 2016 bliver tidsskriftet ’Forum for Idræt’ tilgængeligt på en ny frit tilgængelig online-platform. Samtidig får forskere, undervisere, studerende og praktikere mulighed for at indsende artikelforslag til det nye online-format.

Skrevet af: Anna Rex Wittig

Tidsskriftet ’Forum for Idræt’ er blevet relanceret og er fra oktober en del af Det Kongelige Biblioteks online-platform ’tidsskrift.dk’.

Det betyder, at man fremover skal tilgå Forum for Idræt digitalt, som tilbyder gratis adgang til forsknings- og fagartikler, der analyserer og sætter det samfunds- og idrætshistoriske område til debat.

Det nye-online format betyder også, at tidsskriftet udvider sin berøringsflade med idrætsverdenen og tilbyder nye typer faglige artikler, kronikker og essays inden for fem hovedområder:

    • Idrætshistorie
    • Pædagogik og psykologi
    • Management og økonomi
    • Sociologi & Krop og kultur
    • Idrætspolitik

Alle forskere, undervisere og studerende ved danske og nordiske uddannelsesinstitutioner samt praktikere, der arbejder med idrætssektoren, har mulighed for at sende sit artikelforslag ind til Forum for Idræt. Artiklerne bliver vurderet efter tidsskriftets retningslinjer i forhold til at komme i betragtning til publicering.

Ud over Forum for Idræt står en bred kreds af institutioner bag lanceringen af det nye tidsskrift, herunder Idrættens Analyseinstitut, Syddansk Universitet, Via University College, UC Syd og Læreruddannelsernes idrætslærerforening, som alle støtter det nye online-format.

Tidsskriftet er under foreningen Forum for Idræt, Historie og Samfund, som siden 2009 har publiceret peer-reviewede videnskabelige artikler inden for det samfundsvidenskabelige og humanistiske område i tidsskriftet, der afløste Idrætshistorisk årbog.

Læs mere

 
 
Læs mere om kravene til artiklerne herBesøg hjemmesiden for Forum for IdrætFind tidsskriftet her