Idan Artikel 04.06.2012

Hent præsentationerne fra 'Forening i forandring'

Idan har samlet en række af præsentationerne fra konferencen 'Forening på forkant', som blev afholdt lørdag den 2. juni 2012 i Vejen Idrætscenter.

Nedenfor er det muligt at hente de fleste af præsentationerne fra konferencen 'Forening på forkant’, der blev afholdt lørdag den 2. juni 2012 i Vejen Idrætscenter. Bag konferencen stod Idrættens Analyseinstitut i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund. Titlen og omtalen af præsentationerne er anført, som de stod i programmet. 

Ny viden til din forening

Direktør Henrik H. Brandt, Idrættens Analyseinstitut (Idan) Fremtidens idrætsledere får brug for at orientere sig mod et idrætsmarked med stadigt flere muligheder for den enkelte og derfor også stigende krav til foreningernes evne til at være attraktive rammer for medlemmerne og for alle de frivillige ledere og trænere. Få en kort introduktion til mange fine redskaber, der kan hjælpe din forening med at tænke mere i forskellige målgrupper, livsfaser, behov og motiver for at dyrke idræt i netop din forening. 

Hent oplæg (pdf)

Kan moderne fitnesscentre noget, som traditionelle foreninger ikke kan?

Analytiker Kasper Lund Kirkegaard, Idan Kasper Lund Kirkegaard har om nogen studeret årsagerne til fitness-sektorens tordnende succes i de senere år. Hvad er årsagerne til, at fitnesscentre tordner frem som rammer om danskernes idrætsliv? Kan det frivillige foreningsliv stadig være med i kampen om de voksne motionister – eller måske ligefrem udvikle et bedre produkt end de kommercielle udbydere? 

Hent oplæg (pdf)

Udvikling af din forenings tilbud - derfor!

Udviklingschef Morten Mølholm Hansen, DIF DIF har sat gang i en række udviklingsprojekter, som via specialforbundene skal hjælpe landets idrætsforeninger med at hverve flere medlemmer og frivillige. Hør nærmere om de mange projekter og baggrunden for DIF’s storstilede satsning på udviklingsprojekter i specialforbundene. 

Hent oplæg (pdf)

Sådan får din forening fat i flere frivillige

Analytiker Trygve Buch Laub, Idan Frivillige ledere og trænere er idrætsforeningernes allervigtigste ressource. DIF’s omfattende frivillighedsundersøgelse viser store forskelle mellem forskellige foreningstypers behov for frivillige ledere og trænere og evne til at hverve det nødvendige antal frivillige. Hvordan kan din forening på baggrund af foreningsundersøgelsen arbejde målrettet med at tilrettelægge foreningsarbejdet, så der bliver frivillige nok i fremtiden? 

Hent oplæg (pdf)

Udvikling af de frivillige - mens de er der

Analytiker Henriette Bjerrum, Idan Kurser og uddannelsestilbud er af uvurderlig betydning for landets idrætsforeninger, og medlemmerne af landets idrætsforeninger er da også generelt fulde af ros til de frivillige ledere og trænere. Men hvordan kan din forening langt mere målrettet udvikle de frivillige ledere og trænere, så de holder gejsten længere og får større tilknytning til foreningen? 

Hent oplæg (pdf)

En værktøjskasse til de frivillige

Udviklingskonsulent Jan Gudnitz, DIF Med udgangspunkt i forskellige analyser og erfaringer har DIF udarbejdet en række konkrete værktøjer, der skal hjælpe forskellige typer af foreninger og målgrupper af foreninger med at styrke arbejdet med udvikling af den enkelte forening. Hør, hvordan foreningen kan bruge værktøjet til at få en proces i gang i forhold til rekruttering og fastholdelse af frivillige. 

Hent oplæg (pdf)

 

Workshops: Nye tilbud og ny inspiration til din forening

Håndboldfitness - lidt sundere meget sjovere!

Projektleder, Lars Brønserud, Dansk Håndbold Forbund (DHF) Med etableringen af håndboldfitness giver DHF nu håndboldklubberne mulighed for at rekruttere helt nye samt at fastholde eksisterende medlemmer. På workshoppen kan du høre, hvilke erfaringer DHF har gjort i forbindelse med udviklingen og implementeringen af Håndboldfitness. 

Hent oplæg (pdf)

Motionsløb i forening!

Konsulenterne Morten Albjerg Nielsen, Dansk Atletik Forbund/MotionDANMARK Motionsløb er den største idrætsaktivitet for voksne i Danmark, men der er plads til mange flere løbere i idrætsforeningerne. DIF og Dansk Atletik Forbund (DAF) har i samarbejde med Idan analyseret motionsløberne i Danmark med henblik på at udvikle attraktive tilbud til motionsløberne i foreningsregi. På workshoppen kan du høre om, hvilke tilbud DAF sætter i søen i den kommende tid. 

Hent oplæg (pdf)

Vejen Idrætscenter - et attraktivt samlingspunkt for idrætten!

Centerleder Jakob Sander, formand Marianne Kristensen, Vejen Badmintonklub og formand Ole Blædel, Askov Vejen Floorball Få en introduktion til et af Danmarks mest velbesøgte idrætscentre med over 40 tilknyttede foreninger, ca. 4.000 medlemmer af centret på medlemskab og ’klippekort’ og ca. 800.00 gæster hvert år. Hvordan kan et idrætscenter fungere som katalysator for lokalområdet i samspil med det lokale foreningsliv? Mød Vejen Idrætscenters daglige leder Jakob Sander og lokale foreningsrepræsentanter med hjemsted i centret. 

Hent oplæg (pdf)

FIT DEAL - foreningsidræt til alle!

Projektleder Lone Simonsen, Viborg Idrætsråd FIT DEAL handler om at få flere voksne til at dyrke idræt i forening på fleksible vilkår. FIT DEAL-konceptet fra Viborg tilbyder forskellige idrætsaktiviteter til voksne (15+). Idrætsaktiviteterne foregår i foreningsregi. På denne workshop vil du få mere at vide om FIT DEAL – baggrunden, praktikken og de foreløbige erfaringer fra Årets Idrætskommune, Viborg.

Hent oplæg (pdf)

Frivillighedstesten - et reflektionsværktøj!

Konsulent, Jan Gudnitz, DIF DIF har med udgangspunkt i frivillighedsundersøgelsen udviklet et testværktøj, som tager temperaturen i din forening omkring rekruttering og fastholdelse af frivillige og i forlængelse deraf hjælper til igangsættelse af en proces, der sætter fokus på frivilligheden i foreninger. På workshoppen kan du gennemføre testen og i forlængelse heraf diskutere resultatet i plenum. 

Hent oplæg (pdf)

Volleyklubben Vestsjælland - Årets Idrætsforening 2012

Ungdomskonsulent Kim Buchwald og kontorleder Flemming Christensen, Volleyklubben Vestsjælland Klubben er netop kåret af DIF til Årets Idrætsforening 2012 bl.a. på grund af klubbens store arbejde med rekruttering og fastholdelse af frivillige og deres engagement i lokalmiljøet og et meget højt aktivitetsniveau. På workshoppen vil du kunne høre om, hvordan klubben får engageret frivillige til de mange opgaver og aktiviteter. 

Hent oplæg (pdf)

Bevar entusiasmen hos de frivillige

Formand Stig Burgdorf, Comwell Kellers Park Golfklub Comwell Kellers Park Golfklub har haft udfordringer i forhold til en stor og dyr administration af klubben. Det er lykkes at vende klubbens udvikling og få engageret 100 frivillige i klubbens drift og få et etableret et godt samarbejde mellem professionelle og frivillige. Klubben har haft en strategi om at passe, inspirere og motivere de frivillige. 

Hent oplæg (pdf)