Idan undersøger brugernes tilfredshed med idrætsanlæg i Gladsaxe Kommune
Idrætten i Gladsaxe Kommune skal styrkes og tilfredsheden med idrætsfaciliteterne i kommunen skal forbedres. Derfor har Gladsaxe Kommune bedt Idrættens Analyseinstitut om at se nærmere på brugernes oplevelser og tilfredshed.
I Gladsaxe Kommune vil man styrke idrætten og forbedre både foreningernes og borgernes tilfredshed med de idrætsfaciliteter, de benytter i kommunen. Derfor har Gladsaxe Kommune nu henvendt sig til Idan for at få indsigt i brugernes tilfredshed med idrætsanlæggene i kommunen.
“Gladsaxe Kommune er interesseret i at vide, om der er nogle steder, der stikker ud, hvor brugerne er meget utilfredse, og hvordan det i så fald kan gøres bedre,” fortæller Peter Forsberg, der er chefanalytiker i Idrættens Analyseinstitut (Idan).
Idan skal derfor lave en undersøgelse, der skal give et aktuelt billede af brugernes tilfredshed med seks forskellige idrætsanlæg samt haller på folkeskoler i kommunen.
“Det er 12 år siden, vi sidst gennemførte en brugertilfredshedsundersøgelse. Derfor ønsker vi i Gladsaxe Kommune at tage temperaturen på, hvad vores gæster mener om de faciliteter, de bruger, og den service, de modtager. På den måde kan vi identificere eventuelle 'blinde pletter', som idrætsanlæggene ikke selv har opdaget,” fortæller Holger Kortbek, der er idrætschef i Gladsaxe Kommune.
Spørgeskemaer til udvalgte idrætsanlæg
Undersøgelsen udføres ved hjælp af spørgeskemaer, som sendes ud til de udvalgte idrætsanlæg i Gladsaxe Kommune, og hvert spørgeskema består af tre dele, der:
- giver indblik i de respondenter, der svarer, herunder køn, alder og bopæl.
- fokuserer på selve idrætsanlægget og spørger ind til tilfredsheden med ankomstforhold, tryghed, service og værtskab.
- handler om de specifikke faciliteter, som borgerne benytter, og spørger ind til forhold ved faciliteterne og respondenternes vurdering af dem. Det kan eksempelvis være vurdering af aktivitetsareal, omklædning og udstyr.
Utryghed i idrætsanlæg uden bemanding
I spørgeskemaet bliver borgere blandt andet spurgt ind til, om de føler sig trygge ved at bruge idrætsanlæggene. Det skyldes, at mange idrætsanlæg i Gladsaxe Kommune er uden bemanding, og at brugerne derfor selv lukker sig ind og ud.
"Vi spørger ind til tryghed, for at ramme de steder ind, hvor der kan være nogen der føler sig utrygge. Hvis vi registrerer, at der er en høj grad af utryghed ved bestemte anlæg, kan vi undersøge, om utrygheden forekommer i dagtimerne eller i aftentimerne. På den måde kan vi finde ud af, om der er steder, hvor vi kan forbedre belysningen eller på andre måder øge trygheden - og dermed tage hånd om problemet,” uddyber Holger Kortbek.