Idan Artikel 08.10.2024

Idan undersøger brugernes tilfredshed med idrætsanlæg i Gladsaxe Kommune

I Gladsaxe Kommune vil man styrke idrætten og øge tilfredsheden blandt foreninger og borgere, når det kommer til brug af kommunens idrætsfaciliteter. For at opnå en bedre indsigt i brugernes oplevelser og tilfredshed har Gladsaxe Kommune henvendt sig til Idan.

Undersøgelsen skal give et aktuelt billede af foreningernes og brugernes tilfredshed med idrætsanlæggene i Gladsaxe Kommune og fokuserer på seks udvalgte idrætsanlæg og haller på folkeskoler i kommunen. Anlæggene er valgt ud fra en dialog mellem Gladsaxe Kommune og Idan.

“Gladsaxe Kommune er interesseret i at vide, om der er nogle steder, der stikker ud, hvor brugerne er meget utilfredse, og hvordan det i så fald kan gøres bedre,” fortæller Peter Forsberg, chefanalytiker hos Idan. 

En anden årsag til, at undersøgelsen bliver lavet nu, er, at det er 12 år siden, brugernes tilfredshed med idrætsanlæggene i Gladsaxe Kommune sidst blev målt.

“Da det er lang tid siden, vi sidst lavede en tilfredshedsundersøgelse, ønsker vi at tage temperaturen på, hvad vores gæster mener om de faciliteter, de bruger, og den service, de modtager. På den måde kan vi identificere eventuelle 'blinde pletter', som idrætsanlæggene ikke selv har opdaget,” fortæller Holger Kortbek, der er idrætschef i Gladsaxe Kommune.

Utryghed i idrætsanlæg uden bemanding

Undersøgelsen udføres ved hjælp af spørgeskemaer, som sendes ud til de udvalgte idrætsanlæg i Gladsaxe Kommune. Der oprettes ét spørgeskema for hvert anlæg, hvor de respektive faciliteter fremgår.

I spørgeskemaet bliver borgere blandt andet spurgt ind til, om de føler sig trygge ved at bruge idrætsanlæggene. Det skyldes, at mange idrætsanlæg i Gladsaxe Kommune er uden bemanding, og at brugerne derfor selv lukker sig ind og ud.

"Vi spørger ind til tryghed, for at ramme de steder ind, hvor der kan være nogen der føler sig utrygge. Hvis vi registrerer, at der er en høj grad af utryghed ved bestemte anlæg, kan vi undersøge, om utrygheden forekommer i dagtimerne eller i aftentimerne. På den måde kan vi finde ud af, om der er steder, hvor vi kan forbedre belysningen eller på andre måder øge trygheden - og dermed tage hånd om problemet,” uddyber Holger Kortbek. 

 

Læs mere om undersøgelsen

Folk der spiller fodbold
Idan
Tilfredshedsundersøgelse af idrætsfaciliteter i Gladsaxe Kommune

Læs lignende nyheder

Svømmehallen i Kildeskovshallen
Idan Vifo Artikel 12.09.2024
Ny rapport undersøger, hvordan kommuner kan få flere borgere til at bruge idræts- og kulturinstitutioner
Cykelløb i Viborg
Idan Artikel 17.05.2024
Viborg er gået fra at have en idrætspolitik til at kunne tænke idræt ind i alting
Idan Artikel 04.04.2024
Ballerup Kommune sætter gang i udviklingen af lokal idrætspark
Mand på bibliotek
Idan Vifo Artikel 29.02.2024
Idan undersøger borgernes tilfredshed med idrætsanlæg og kulturfaciliteter i Gentofte Kommune
Kajakker i København
Idan Artikel 04.01.2024
Nyt partnerskab vil give kommunerne data, som kan styrke deres arbejde på idræts- og fritidsområdet
Dreng sparker fodbold på frossen bane
Idan Artikel 15.12.2023
Forenings- og selvejende faciliteter er skyld i de jyske kommuners høje placering på Idans Facilitetsindeks 2023
Topmøde i Køge
Idan Artikel 05.12.2023
Flere og flere kommuner baserer arbejdet med fremtidens idrætsfaciliteter på viden og borgerinddragelse
Søndermarken
Idan Artikel 30.11.2023
LOA: Bedre viden om brugernes behov kan give socialt bæredygtige faciliteter