Idan Artikel 15.03.2006

Idræt i det nye Europa

Institut for Idræt på Københavns Universitet inviterer til debatmøde, hvor idrættens rolle i det nye Europa drøftes.

Skrevet af: Karina Kolter

Et nyt og mere sammensmeltet Europa stiller større krav til videndeling og samarbejde i sportens og idrættens verden.

Det er baggrunden for, at Institut for Idræt med støtte fra Europa Nævnet inviterer til debatmøde om idræt i det nye Europa den 3. april kl. 9.00 – 16.00.

Idrættens samfundsrelevante aspekt kommer til udtryk i programmet ved at inddrage den højaktuelle debat om Islam og se nærmere på, hvordan sport kan hjælpe til i integrationsprocesser. For oplægget står seniorforsker Mahfoud Amara, University of Loughborough.

Frivillighed og kvindesport

 Derudover kan man møde Bernd Schulze, Seniorforsker ved University of Münster, der vil beskæftige sig med den organiserede idræt i Europa i spændingsfeltet mellem frivillighed og forretning.

Kvindesport, herunder interessen for og indtjeningsmulighederne ved kvindefodbold, er andre emner, der tages op. Det sker ved Erika König-Zenz, der er generalsekretær for ’European working group Women and Sport’, og Marie-Luise Klein, professor på universitetet i Bochum.

Debatmødet foregår i Rockefeller-komplekset, Juliane Maries Vej 30, 2100 København Ø.

Efter mødet vil man desuden kunne overvære Jens Bangsbos foredrag ’Træning af elitefodboldspillere - på landsholdet og i klubregi’, der indgår i instituttets formidlingsrække om fodbold som optakt til sommerens VM.

Det foregår kl. 16-18 i Store Auditorium, Nørre Allé 53, 2200 København N.