Idan Artikel 13.01.2014

Inspirationsdag om frivillighed og foreninger

Der er markante navne på programmet, når Aarhus Universitet den 22. maj er ramme om en inspirationsdag med fokus på frivillighed og foreningers betydning for demokratiet.

Skrevet af: Ditte Toft

De frivillige foreningers betydning i samfundet er på dagsordenen, når Aarhus Universitet den 22. maj afholder Inspirationsdagen ’De frivillige foreningers og den folkelige oplysnings betydning for demokrati og social tillid’ i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd, DGI, DIF og Dansk Folkeoplysnings Samråd. Med prominente akademikere over interessegrupper til foreningsfolk byder programmet på forskellige perspektiver på foreningslivet og frivilligområdet, herunder også idrætten. Øverst på talerlisten står den verdenskendte amerikanske sociologiprofessor Robert Putnam, som bl.a. er forfatteren bag den kendte bog ’Bowling alone’. Fra Danmark kan man møde lektor Lars Torpe fra Aalborg Universitet, centerleder Søren Østergaard fra Center for Ungdomsstudier, professor Bjarne Ibsen fra Syddansk Universitet og seniorforsker Torben Fridberg fra SFI – Det Nationale Forskningscenter for Velfærd.  Herudover giver repræsentanter fra paraplyorganisationer som DIF, DGI, Folkehøjskolernes Forening, KFUM-Spejderne, Det Danske Spejderkorps og Dansk Folkeoplysnings Samråd samt foreningslivet selv deres bud på foreningslivets udfordringer i en række interviews. Inspirationsdagen åbner MatchPoint-seminaret på Aarhus Universitet, en akademisk konference, der over tre dage belyser og diskuterer emnet tillid.

Demokratiets rugekasse

 I forbindelse med inspirationsdagen udgives samtidig bogen ’Demokratiets rugekasse’. Bogen ser på frivilligheden og foreningernes betydning for demokrati og sammenhængskraft og er udarbejdet i et samarbejde mellem flere universiteter, paraplyorganisationer og foreninger.  

Alle deltagere på inspirationsdagen får bogen gratis. Inspirationsdagen finder sted den 22. maj 2014 i Søauditorierne på Aarhus Universitet. Pris for deltagelse i inspirationsdagen er 600 kr. 

Læs mere om inspirationsdagen