Idan Artikel 27.01.2015

International konference om konsekvenser af anti-dopingindsatsen

Det internationale forskningsnetværk International Network for Humanistic Doping Research inviterer til konference i august. Omdrejningspunktet for konferencen bliver anti-dopingarbejdet med særligt fokus på de utilsigtede konsekvenser indsatsen også har.

Skrevet af: Ditte Toft

At fange dopingbrugere og mindske anvendelsen af doping og forbudte stoffer blandt idrætsudøvere ved hjælp af tests og uddannelse er blandt de tilsigtede effekter af anti-dopingarbejdet, som bliver varetaget af såvel det internationale anti-dopingagentur WADA som nationale anti-dopingagenturer som Anti Doping Danmark.

Effekterne af disse indsatser er i høj grad belyst, mens de utilsigtede effekter af anti-dopingarbejdet derimod i langt mindre udstrækning er undersøgt og evalueret. Eksempler på det er betydningen af det såkaldte ’whereabout-system’ for atleterne, risikoen for utilsigtet at indtage forbudte stoffer gennem mad og kosttilskud samt spørgsmålet om, hvorvidt der er kommet en mere fair konkurrence ud af anti-dopingindsatserne.

Disse problematikker sætter det internationale forskningsnetværk på dopingområdet, International Network of Humanistic Doping Research (INHDR), fokus på, når det indbyder til konferencen ’Evaluating the unintended effects of anti-doping’. Konferencen finder sted den 27.-28. august 2015 på Aarhus Universitet, hvor netværket også har base.

Blandt hovedtalerne bliver:

  • Professor Torbjörn Tännsjö, Stockholm Universitet, Sverige
  • Professor Letizia Paoli, Leuven Universitet, Belgien
  • Professor Verner Møller, Aarhus Universitet, Danmark
  • Dr. Paul Dimeo, University of Stirling, Storbritannien
  • Tidligere professional cykelrytter Michael Rasmussen, Danmark
  • Chief Executive Herman Ram, den hollandske anti-dopingmyndighed
  • Undersøgende journalist Niels Christian Jung, DR, Danmark

Call for papers

Konferencen byder ud over de præsenterede hovedtalere på en række parallelsessioner. Derfor indbyder konferencen interesserede til at indsende abstracts, der præsenterer viden, der relaterer sig til konferencens emne.

Interesserede kan indsende abstracts inden den 1. april 2015. 

Læs mere

 
 

Konferencen ’Evaluating the unintended effects of anti-doping’ finder sted på Aarhus Universitet den 27.-28. august 2015.

Læs mere om dopingkonferencen på Aarhus Universitet