Idan Artikel 10.04.2007

Internationalt konsulentfirma satser dansk

De store offentlige satsninger på idrætten i Danmark og andre nordiske lande har fået det internationale konsulentfirma TSE Consulting til at åbne kontor i København.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

De store satsninger på idrætsevents og projekter med idræt som løftestang for forskellige offentlige dagsordener har fået det engelsk-ejede konsulentfirma TSE Consulting til at åbne et afdelingskontor i København med fokus på hele det nordiske marked.

TSE Consulting er engelsk ejet med kontorer i seks lande. Firmaet har allerede i dag takket være sin danske managing director for konsulentafdelingen i Schweiz, Lars Haue-Pedersen, en række opgaver i Danmark. Der er dog tegn på, at markedet for sportskonsulentfirmaer vil vokse yderligere i Danmark i kraft af mange af de store kommuners store idrætssatsninger, lige som regeringens kommende satsning på internationale idrætsbegivenheder og opvarmningen til IOC kongressen i København i 2009 efter TSE Consultings opfattelse vil skabe et større marked for konsulentfirmaer med internationale kontakter og erfaring.

TSE Consulting har blandt andet arbejdet for Idrætsfonden Danmark, Frederikshavns Kommune og Wonderful Copenhagen og således spillet en væsentlig rolle bag kulisserne, da begivenheder som IOC kongressen 2009 og VM i cykling fandt vej til Danmark. Internationalt har TSE Consulting specialiseret sig i at rådgive regeringer, specialforbund og budkomitéer på sportsområdet. Senest var TSE Consulting sammen med Rambøll Management med til at udarbejde den kontroversielle rapport om potentialer og barrierer for en dansk OL-ansøgning i 2020/2024.

I spidsen for TSE Consultings nordiske satsning står den tidligere sportsdirektør for Team Danmark, Susanne Hedegaard Andersen, men managing director Lars Haue-Pedersen forventer, at staben vil vokse til 5-10 medarbejdere i løbet af en kort årrække.