Idan Artikel 27.09.2007

Ishockey-VM er langt væk

Selv om Danmark skulle få en multiarena, kommer VM i ishockey allertidligst til landet i 2014. Malmøs nye superarena får VM-kampe i 2013.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Drømmen om at arrangere at A-VM i ishockey i Danmark ligger ikke lige om hjørnet trods regeringens store ønske om at tiltrække flere store idrætsbegivenheder til Danmark.

Et fremtidigt succesrigt dansk bud på den store ishockey-begivenhed rykkede trods de kommende års stærkt forøgede midler til at trække store sportsbegivenheder til Danmark endnu længere væk, da det internationale ishockey forbund, IIHF, på sin kongres fredag i sidste uge med stort flertal vedtog at give Sverige værtskabet for ishockey-VM i 2013.

Hovedarenaerne bliver i Globen i Stockholm samt den nye Malmö Arena, der åbner i 2009 med plads til 12.500 tilskuere. Det er netop sådan en hal, Danmark endnu kun har mere eller mindre konkrete planer om at få.

Næste mulighed for et A-VM på dansk grund er altså 2014, men selv om storhallen skulle komme, er Danmarks fremtidige rivaler også på banen med ambitiøse VM-bud. Således var mindre hockeynationer som Ungarn og Hviderusland med i opløbet om 2013. Hviderusland forventer at indvie en arena til 15.000 tilskuere i Minsk til næste år. 

Skærpet konkurrence

”Det var langt fra givet, at Sverige ville få VM-værtskabet. Konkurrencen om VM-arrangementer er blevet hårdere med årene, både fra nye og gamle ishockeynationer. Men vi har med fælles bestræbelser og stor støtte fra såvel Stockholm som Malmös bystyre gennemført en god kampagne, som gav et positivt resultat,” sagde det svenske ishockeyforbunds direktør, Christer Englund, efter afgørelsen.

Også sportsligt kan nåleøjet til A-VM blive mindre for det danske landshold. IIHF overvejer allerede fra VM-slutrunden i 2010 i Tyskland at reducere antallet af A-nationer fra de nuværende 16 til 14 deltagende lande.