Kan analyser og data udfordre idrætsverdenen?
Brug af uvildige data og analyse som middel til forandring i idrætssektoren og eksempler på, hvordan aktører fra idrættens verden tilpasser sig idrætssektorens udvikling, er blandt emnerne i en række særlige Idan Forum-sessioner på Play the Game-konferencen.
Idan Development Forums første dag på Play the Game-konferencen tirsdag den 27. oktober er bygget op om to sammenhængende sessioner.
I dagens første session viser Koen Breedveld fra det velanskrevne hollandske Mulier Instituut og direktør Henrik H. Brandt fra Idrættens Analyseinstitut nogle eksempler på, hvordan uvildige data og analyser kan bidrage til at sætte spørgsmål ved vedtagne sandheder og skabe forandringsprocesser hos idrætsorganisationerne.
Associate professor Johan Norberg fra Malmø Universitet følger op med nye data fra det svenske Centrum för Idrottsforsknings indikatorsystem, som monitorerer effekten af statens støtte til idrætten i Sverige.
Sessionen lægger sig tæt op af Play the Game-konferencens overordnede spørgsmål: Global sport. Reform or revolution?
Det kan godt være, ’revolutionen’ i form af straffesager og udelukkelser på grund af de absurde korruptionsskandaler i FIFA og en række andre internationale idrætsorganisationer trækker medieoverskrifterne. Men sandheden er, at revolutionen i idrætssektoren i mange lande i høj grad sker fra neden – græsrødderne finder ganske enkelt finder nye marker end den organiserede idræt at vokse på…
Den diskussion har vi haft før i Idan Forum, men i Aarhus gør vi noget ved det.
Mød DataHub – et bud på fremtidens administrationsredskab?
De meget spændende engelske oplægsholdere Matt Eames og Alex Burrows fra det britiske firma 4 global London præsenterer deres DataHub, som i løbet af kort tid vil levere data fra over 500 mio. besøg i engelske idrætscentre og idrætsklubber til sportsudbyderne.
Samtidig får vi besøg af to udviklingschefer fra nationale idrætsorganisationer. Sophie Cools fra det flamske idrætsforbund og Anne Pøhl fra DIF giver eksempler på, hvordan idrætsorganisationerne forsøger at følge med tiden og tilpasse sig nye aktiviteter og organiseringsformer.
Det europæiske firmaidrætsforbunds næstformand Guy de Grauwe taler om udfordringerne i breddeidrætten set fra et internationalt breddeidrætsforbunds perspektiv, mens Søs Bondo fra den nye Nationale platform for Gadeidræt giver et eksempel på, hvordan nye idrætter kan finde sammen i samarbejder uden for de etablerede idrætsorganisationer.
Der bliver tid til debat og netværk på og mellem sessionerne, og mulighed for at følge nogle af de andre debatter på dagen. Onsdagen starter eksempelvis med en session ved International Council for Sport Science and Physical Rrecreation (ICSSPE) om udfordringer og løsninger på den globale epidemi af fysisk inaktivitet.