Idan Artikel 22.10.2015

Kan en ny bydel bringes til live med idræt og fysisk aktivitet?

Play the Game-konferencen byder på en ekskursion, der giver mulighed for at se, hvordan Aarhus integrerer idræt og bevægelse i udviklingen af nye byområder.

Skrevet af: Redaktionen

Værtsbyen for Play the Game-konferencen, Aarhus, er kendt for at være en storby med bynær adgang til skov, strand og vand. Med det igangværende enorme byudviklingsprojekt Aarhus Ø på de bynære havnearealer forsøger byen at trække idræt, fysisk aktivitet og attraktiv natur ved vandet helt ind i bymidten, samtidig med at kranerne arbejder og skaber en helt ny bydel for nye virksomheder og tusindvis af nye beboere.

Konferencen giver deltagerne mulighed for at komme helt tæt på de aktiviteter, der finder sted i det bynære havneområde med en ekskursion onsdag den 28. oktober. Analytiker Peter Forsberg fra Idrættens Analyseinstitut indleder med friske tal om borgernes brug af udearealer til sport og motion. En af de store aktuelle trends er brugen af vand til svømning, stand up paddle, sejlads, vinterbadning og en lang række andre trendsportaktiviteter, som i den grad boomer i Aarhus for tiden. Udviklingskonsulent Jakob Færch fra Lokale- og Anlægsfonden giver eksempler på inspirerende anlæg ved vandet.

Stadsarkitekt Stephen Willacy fra Aarhus Kommune fortæller nærmere om de overordnede planer for at gøre Aarhus Ø til et fantastisk sted at bo, arbejde og dyrke idræt, mens sekretariatschef Henrik Stampe fra Idrætssamvirket Aarhus giver en introduktion til ’Den Blå Rambla’ og bestræbelserne på at skabe samspil mellem foreningsliv, motion, events og iværksætteri i den nye del af byen. 

Oplev Aarhus Ø og Dokk1

Aktiviteten i og omkring Aarhus Ø er stor med VM i sejlsport, Sejlsportens Hus, havbanen, havnebad, eventplads, byhaver, strandbar, beachbaner, løbeevents, koncerter og meget andet, og derfor går ekskursionen i bus rundt i området, hvor eventchef Finn Lyck fra Aarhus Events guider til udviklingen og tiltagene i området.

Tag med på turen til ikoniske byggerier som Isbjerget og det nye Dokk1 bibliotek og borgerservice på havnefronten, som siden åbningen i juni har haft over 4.000 besøgende om dagen.

Dagen slutter af med den afsluttende plenumdebat på hotellet om, hvordan intentionerne fra UNESCO’s helt nyreviderede – og danskinspirerede – ’International Charter of Physical Education and Sport’kan føres ud i virkeligheden. 

Prøv det selv

På konferencen er der også mulighed for selv at prøve kræfter med aktivitet i naturen i og omkring Aarhus. Hver dag på konferencen er der morgenløbeture fra Marselis Hotel kl. 7.00-8.00. Bare mød op ved hotellet kl. 7.00 mandag-onsdag.

Tirsdag morgen går løbeturen ud i sporene med Thomas Kofoed fra Aarhus Trail Builders som turguide. Han fortæller, hvordan en uformel Facebook-gruppe i godt samarbejde med skoven har forvandlet Marselisborg-skovene til et sandt paradis for mountainbikeryttere. Udfordringer venter forude.

Onsdag morgen er der følgeskab af hele tre forsvarende verdensmestre i orienteringsløb. Maja Alm, Søren Boback og Ida Bobach træner til daglig i Marselisborg-skovene, hvor Dansk Orienterings-Forbunds succesfulde ’Find Vej'-koncept gør sporten tilgængelig for alle. Få en smagsprøve på ’Find Vej’ i selskab med de tre ret så kompetente turguides.

Løbeturene foregår i adstadigt tempo, og vi samler op undervejs.

Hvis du får det for varmt af løbeturene, er der mulighed for et forfriskende afsluttende vinterbad på Ballehage strand, hvor vinterbadeklubben for længst har lukket for tilgang af nye medlemmer til den kommende sæson i en af de hastigst voksende aktiviteter i Danmark i disse år. Mulighed for omklædning både på Ballehage (tæt på hotellet) og i svømmehallen på Marselis Hotel Aarhus.

Læs mere

 
 
Der er stadig mulighed for at tilmelde sig hele konferencen eller udvalgte dage. Læs mere om tilmeldingKonferencen åbner med en offentlig åbningssession på Aarhus Rådhus søndag den 25. oktober kl. 14. Det er gratis at deltage. Læs mere om åbningsarrangementetBesøg konferencehjemmesiden