Konference sætter fokus på fremtidens idræt, idrætsanlæg og rekreative områder
Malmø er til marts vært for den nordiske Sport Futura-konference, der har nye idrætstendenser, innovation og udvikling af rekreative rum på programmet. Idrættens Analyseinstitut deltager med oplæg.
Nye sports- og fritidstendenser er sammen med fremtidens urbane mødesteder og idrætsfaciliteter til debat, når Sport Futura den 15.-16. marts 2018 samler eksperter, aktører, branchefolk og subkulturer til to dages konference i Malmø.
Henrik H. Brandt og Jens Alm fra Idrættens Analyseinstitut sætter rammen for de to dage med et keynote-oplæg, der giver bud på fremtidens idrætslige udtryk og de innovatører, som udvikler hele sektoren. Desuden vil Patrik Gustavsson, der er projektansvarlig for det rekreative område på Amager Bakke, give et indblik i arbejdet med at skabe et rekreativt miljø med bl.a. skisport, klatring og café oven på det nye forbrændingsanlæg i Københavns Havn.
Herudover har førstedagen primært fokus på fokus e-sport, der er inde i en kraftig kommerciel udvikling, men også i stigende grad får opmærksomhed fra kommuner og idrætsorganisationer. På konferencen vil en række oplæg berøre udviklingen af e-sporten og lokale kommuner og regioners fremtidige bidrag til aktiviteten. På andendagen står udviklingen af byens rekreative og idrætslige rum i centrum, når først Henning Stüben fra det dansk-irske Urban Agency giver sine bud på, hvordan man designer en vellykket rekreativ havnefront i bymiljøer, i takt med at den stigende urbanisering stiller nye krav til rekreative områder.
Desuden giver Håkan Zetterstrand et indblik i, hvordan det traditionelle stadionområde i Malmø er blevet udviklet med henblik på at knytte et stort rekreativt område med idrætshaller og eliteidræt sammen med resten af byen.
Endelig bliver konferencen rundet af med et oplæg om ’drone racing’, der er en aktivitet i hastig vækst. Bengt Lindgren fra FAI World Drone Racing/Sveriges Modellflygförbund tegner et portræt af det nye fænomen.
Konferencen afvikles på Scandic Triangeln i Malmø og koster 1.995 SEK at deltage i. Konferencesproget vil være en blanding af svensk og engelsk.