Idan Artikel 09.12.2016

Konference sætter spot på fremtidens idrætsfaciliteter

Syddansk Universitet inviterer den 8. februar til konference, hvor ny viden fra CISC og Idans projekt med fokus på drift, ledelse og organisering af fremtidens idrætsfaciliteter bliver præsenteret og sat til debat.

Skrevet af: Anna Rex Wittig

*Opdateret den 16. januar 2017

Hvordan arbejder kommunerne med at styre deres idrætsanlæg? Hvilke typer af anlæg findes, hvem driver dem, og hvordan ledes de? Hvordan former vi fremtidens idrætsanlæg?

Det er nogle af de spørgsmål, som Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) ved Syddansk Universitet kaster lys over den 8. februar, når centret inviterer til konferencen ’Nye veje til bedre idrætsfaciliteter?’.

Konferencen er en del af et stort forsknings- og formidlingsprojekt ’Fremtidens idrætsfaciliteter’, som CISC i samarbejde med Idrættens Analyseinstitut gennemfører over en treårig periode frem til 2018 med støtte fra TrygFonden og Lokale og Anlægsfonden.

Professor og Centerleder, Bjarne Ibsen, vil byde velkommen til dagens program, som ud over en introduktion til forskningsprojektet bl.a. præsenter følgende oplæg:

    • Hvordan er kommunerne organiseret, og hvordan arbejder de med at styre idrætsanlæggene? Hvad ser kommunerne som de vigtigste ledelsesopgaver? Ved adjunkt Evald Bundgaard Iversen.
    • Hvilke typer af anlæg findes, hvem drifter dem, og hvordan ledes de? Ved ph.d.-stipendiat Peter Forsberg og adjunkt Jens Høyer-Kruse.
    • Introduktion til facilitetsdatabasen ved Søren Bang, Idrættens Analyseinstitut.

Programmet byder også på en række debatoplæg om facilitetsområdet, hvor direktør i Lokale og Anlægsfonden Esben Danielsen fortæller om fondens idéer og erfaringer med brugerinddragelse i idrætsanlæg, efterfulgt af indspark fra Jørn Juul, medlem af forretningsudvalget i HI og leder af Forum Horsens, samt administrerende direktør Peter Nielsen, Sportspark Blåvandshuk.

Professor i offentlig ledelse Kurt Klaudi Klausen fra Institut for Statskundskab ved Syddansk Universitet vil også deltage i arrangementet og komme med indspark til en paneldebat med baggrund i hans forskning i ledelse af decentrale offentlige velfærdsinstitutioner. Paneldebatten diskuterer til sidst, hvem der har nøglen til bedre idrætsfaciliteter i fremtiden.

Det er gratis at deltage i konferencen, men tilmelding skal inden den 31. januar. Arrangement foregår på Syddansk Universitet, konferencelokale O-100, Campusvej 55, 5230 Odense.

* Der er blot få pladser tilbage på konferencen, men skulle den ske at blive fuldtegnet, er der mulighed for at komme på venteliste ved at kontakte lbolwig@health.sdu.dk

Læs mere

 
 

Tilmeld dig konferencen her

Se det fulde program

Læs mere om projektet ’Fremtidens Idrætsfaciliteter via SDU og Idrættens Analyseinstitut