Konference ser på fremtidens aktive skole
Hvordan kan skolernes fysiske rammer understøtte mere bevægelse? Det er omdrejningspunktet for en konference, som skal evaluere Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbunds Skole+-projekt.
Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbund har i forbindelse med deres fælles Skole+-projekt arbejdet på at modernisere indretningen på seks skoler, så de giver bedre mulighed for bevægelse for eleverne og involvering af det lokale foreningsliv.
Den 13. oktober 2017 vil evalueringen af de seks projekter blive præsenteret på en konference, som vil se nærmere på, hvorvidt moderniseringerne har gjort eleverne mere aktive, hvilke elementer der virker bedst, og hvad det har betydet for samarbejdet med de lokale foreninger. Konferencen vil også komme med bud på, hvordan landets kommuner kan sætte en politisk proces i gang for at modernisere deres skoler.
På konferencen vil repræsentanter fra Realdania, Lokale og Anlægsfonden og Danmarks Idrætsforbund præsentere Skole+-projektet og de seks cases, mens ekspertisechef ved NIRAS, Gertrud Øllgaard, vil fremlægge de vigtigste resultater fra evalueringen af de seks projekter. Derefter vil arkitekt Morten Gregersen fra NORD Architects fortælle om, hvad arkitekter og rådgivere vil med skolerne.
Konferencen finder sted på Mosedeskolen i Greve, som er en af de seks projekt-skoler. Deltagerne vil få en rundvisning på skolen og mulighed for at snakke nærmere med projektlederne for de seks projekter.
Efter rundvisningen vil en række repræsentanter fra kommunerne præsentere, hvordan de lokale samarbejder blev til, mens blandt andre borgmester for Greve Kommune, Pernille Beckmann, udviklingsdirektør i KL, Arne Eggert, og chef for public affairs i DIF, Poul Broberg, vil debattere, hvordan projektets resultater kan videreføres, og flere skoler kan moderniseres.
Konferencen finder sted 13. oktober 2017, og henvender sig til kommunalpolitikere, beslutningstagere, skolechefer, arkitekter og relevante interessereorganisationer. Det er gratis at deltage, men tilmelding er påkrævet inden den 5. oktober.