Idan Artikel 01.06.2006

Kritisk FIFA-film på internettet

Journalisten Andrew Jennings kritiske dokumentar om korruption i international fodbold bliver tilgængelig på internettet.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Den britiske journalist og revser af de internationale idrætsorganisationer, Andrew Jennings, har som det fremgår af anmeldelsen i den aktuelle udgave af Idans nyhedsbrev Overblik netop udsendt en særdeles kritisk bog om korruption og urent trav i det internationale fodboldforbund, FIFA.

Bogen er blandt andet oversat til dansk og udgivet af forlaget Ajour under titlen ’Straffe’. Andrew Jennings har under sin research til bogen også lavet en dokumentarfilm, som søndag kl. 23.15 dansk tid udsendes på BBC 1. Programmet i BBC’s dokumentarserie Panorama hedder ‘The Beautiful Bung – Corruption and the World Cup.

For interesserede danske seere er det i ugen efter udsendelsen muligt at se programmet på internettet på BBC's hjemmeside her.

FIFA havde i første omgang held til at få nedlagt fogedforbud mod udgivelsen af den nye Jennings-bog i Schweiz, men senere har FIFA opgivet såvel fogedsagen som de generelle trusler om sagsanlæg mod Andrew Jennings for de mange beskyldninger mod fremtrædende fodboldledere i den kontroversielle bog.