Idan Artikel 03.03.2015

Kulturministeren vil placere indsats mod matchfixing i Anti Doping Danmark

Kulturminister Marianne Jelved lægger i et svar til Folketinget op til, at en kommende platform, der skal koordinere indsatsen mod matchfixing, skal placeres i regi af Anti Doping Danmark.

Skrevet af: Ditte Toft

Kulturminister Marianne Jelved fremsatte i januar 2015 et nyt lovforslag, der giver hjemmel til at forstærke indsatsen mod matchfixing i idrætten. En del af lovforslaget giver kulturministeren bemyndigelse til at fastsætte en placering af en kommende såkaldt platform, der skal koordinere indsatsen fra forskellige myndigheder og aktører på området.

I et svar til Venstres idrætsordfører Anni Matthiesen skriver Marianne Jelved nu, at hun ønsker platformen placeret i regi af Anti Doping Danmark:

”Konkret planlægger jeg at placere ansvaret for den nationale platform hos Anti Doping Danmark, der er en selvejende institution under Kulturministeriet,” skriver Marianne Jelved i svaret, der indgår i udvalgsbehandlingen af lovforslaget.

Hvis lovforslaget bliver godkendt, bliver Anti Doping Danmark dermed den koordinerende enhed for indsatsen til bekæmpelse af matchfixing.

Kulturministeren begrunder placeringen i Anti Doping Danmark med en række fællestræk i arbejdet, når det gælder om at bekæmpe matchfixing og doping.

”Der er tale om etiske problemstillinger, som truer idrættens troværdighed, og som underminerer integriteten inden for idrætten,” står der i svaret fra Marianne Jelved.

Ligeledes fremhæver kulturministeren, at begge områder kræver samarbejde mellem en række myndigheder, da det er svært at efterforske overtrædelser af regler og love på begge områder.

Læs mere

 
 

Læs kulturminister Marianne Jelveds svar til Anni Matthiesen (MF for Venstre)Læs Idans omtale af lovforslaget til bekæmpelse af matchfixing