Idan Artikel 21.11.2014

Nordic Venue Forum kommer til Aarhus

En af Nordens mest interessante konferencer for lederne af stadionanlæg, sportsarenaer, kulturhuse, teatre, museer og andre af underholdningsindustriens største bygninger finder sted i Aarhus i dagene 13.-15. april 2015

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Danmark bliver i 2015 for anden gang vært for konferencen Nordic Venue Forum, der er et unikt mødested på tværs for den nordiske sports-, kultur- og underholdningssektor med fokus på de nyeste trends i forhold til design, tilskueroplevelser, PR og marketing, organisering og indholdsproduktion til de store areaner i sports- og kultursektoren.

Nordic Venue Forum 2015 arrangeres af den private konferencearrangør og konsulentvirksomhed Xperiology, der med Idrættens Analyseinstitut blandt de lokale partnere for 2015-arrangementet har valgt Aarhus som værtsby for næste års forum.

Xperiology er grundlagt af den britiske stadion- og arenaekspert Ian Nuttall, der hvert år samler hundredvis af topledere fra faciliteter, kommuner, bygherrer og arkitekter, salg og marketing, billetbranchen, agenter og producenter m.v. til sine mange årlige konferencer. Populært sagt handler Nordic Venue Forum ikke kun om selve sportskampen eller forestillingen, men om hvordan man skaber, udnytter og aktiverer de bedst mulige bygningsmæssige, publikumsmæssige og økonomiske rammer for oplevelserne.

Sidste år fandt Nordic Venue Forum sted i Stockholm (se Idans reportager fra konferencen her). Konferencen markerede sig netop som et unikt mødested på tværs af sports- og kultursektoren, men med fokus på mange af de samme strukturelle udfordringer og tendenser.

En særlig skandinavisk model

Ian Nuttall kender den globale sports- og underholdningsbranche indgående, men har tilpasset Nordic Venue Forum til den skandinaviske model, som på mange områder adskiller sig fra eksempelvis den britiske.

”Det slår mig, hvor anderledes de nordiske lande er i forhold til resten af Vesteuropa, Nordamerika eller andre såkaldt ’udviklede’ regioner. Jeg vil ikke sige, at den nordiske arenaindustri er tilbagestående, den er bare fuldstændig anderledes, hvad angår strukturen og det ’socialdemokratiske’ fundament for alle arenaerne. Fra et idealistisk synspunkt er det fantastisk, men i praksis er det store spørgsmål, om ikke den nordiske model fører til for mange byggerier af den forkerte slags med de forkerte placeringer,” sagde Ian Nuttall i forbindelse med Nordic Venue Forum i Stockholm i 2014.

Værtsby i fokus

Værtsbyen Aarhus, som forbereder sig på at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017, har i de senere år sat en lang række interessante byggerier som Godsbanen, Dokk1, Aros, udvidelse af Musikhuset Aarhus samt det helt nye Moesgård Museum på landkortet. Byen har netop lanceret en ny eventstrategi og har på mange måder formået at drage byrummet i spil som venue for store begivenheder som Aarhus City Halvmarathon, Northside Festival og det kommende VM i sejlsport i 2018.

Det er dog ingen hemmelighed, at der i Danmarks næststørste by også raser en evig debat om behov eller ikke behov for en multiarena i samme liga som Hernings Jyske Bank Boxen, lige som byens mange fodboldtilhængere har et nyt eller moderniseret stadion som obligatorisk punkt på dagsordenen, når fodboldsnakken raser i sociale medier.

Der er således nok at tale om og vise frem i værtsbyen. Besøg på spændende venues er da også en del af programmet, men først og fremmest bringer Nordic Venue Forum en lang række spændende case-historier fra såvel Norden som resten af Europa og trækker nogle af sektorens førende eksperter i sports- og kultursektoren til Danmark i april 2015. Der kan forventes 150-200 deltagere i arrangementet.

Ian Nuttall deltager på onsdag, den 26. november som oplægsholder på Idans konference ’Idrættens største udfordringer IV’ i Vejen Idrætscenter. Ian Nuttall taler over emnet ’How to engage with fans and audiences of the future’ som led i konferencens dagstema onsdag om emnet: ’Idrættens største arenaer. Får vi nok ud af dem’?

Læs mere

 
 

Læs mere om Nordic Venue Forum med praktiske oplysninger og løbende opdateringer om programmet her: www.nordicvenueforum.com

Læs mere om arrangøren Xperiology her: www.xperiology.com