Idan Artikel 29.06.2010

Nordisk idræt samles i Göteborg

Næsten 800 delegerede ventes til Nordens største idrætskonference i Göteborg den 24.-26. november. Tilmelding er stadig mulig.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Opdateret den 4. november 2010.Svenska Mässan i Göteborg forventer næsten 800 delegerede til Nordens største idrætskonference i Göteborg, den 24.-26. november. Programmet indeholder blandt andet et nordisk topmøde, hvor aktuelle idrætspolitiske brændpunkter belyses i oplæg og debatter mellem nogle af de mest fremtrædende aktører på idrætsfeltet i Danmark, Sverige og Norge.Det nordiske topmøde foregår i dagene 24.-26. november sideløbende med andre konferencer om aktuelle udfordringer i forskellige idrætsgrene samt på facilitetsområdet inden for idræts- og badefaciliteter. Tilmeldte til konferencen kan frit sammensætte deres eget program og vælge sessioner efter interesse. Idrættens Analyseinstitut har sammen med Lokale- og Anlægsfonden, Kompetenscentrum Idrottsmiljöer og arrangørerne fra Svenska Mässan sammensat det særlige nordiske program i dagene 24.-26. november med fokus på nordiske problemstillinger og på netværksdannelse mellem beslutningstagere på idræts- og facilitetsområdet i de nordiske lande. Blandt de danske oplægsholdere og paneldeltagere er DGI's formand Søren Møller, direktør Jakob Sander, Vejen Idrætscenter og professor Bjarne Ibsen, Syddansk Universitet.‘Nordiskt Idrottsmöte’ er en udvidelse af IDA & BAD-mässan, der i flere år har været Sveriges største mødested for hele idræts- og anlægsbranchen. Foruden konferencerne kan deltagerne besøge Nordens største udstilling af idræts- og svømmefaciliteter og rekvisitter i Svenska Mässans udstillingsområde. IDA & BAD-mässan består af et omfattende konferenceprogram samt Nordens største messe for producenter og leverandører inden for hele rekvisit- og facilitetsområdet. På messen kan man eksempelvis studere og afprøve de nyeste tilbud inden for badeanlæg, kunstis, idrætshaller og tale med leverandører og producenter om produkterne.Programmet for Nordiskt Idrottsmöte indledes den 24. november med en fælles brunch for deltagerne og har samme aften en såkaldt ‘kvällsmingel’ indlagt, hvor deltagerne under uformelle former har mulighed for at udvide deres faglige netværk til andre nordiske lande.

Studiebesøg

Et særskilt programpunkt for de nordiske gæster den 26. november er muligheden for et studiebesøg på Sveriges nyeste fodboldstadion, ‘Gamla Ullevi, i Göteborg, der blandt andet husede finalen ved U/21 europamesterskaberne i fodbold i Sverige i 2009. 

Ligeledes den 26. november kan de nordiske deltagere møde Svante Hjertén fra Göteborg & Co., der er hovedkraften bag Göteborgs rolle som den mest succesfulde by i Norden i forhold til at tiltrække og afvikle store internationale idrætsbegivenheder.Programmet for Nordiskt Idrottsmöte er opbygget som en række sessioner om specifikke temaer, hvor repræsentanter for de nordiske lande behandler og diskuterer temaerne ud fra nationale vinkler. Det meget omfattende program kan studeres i detaljer på IDA & BAD-mässans hjemmeside.