Idan Artikel 04.02.2010

Nordisk idrætstopmøde

Lokale- og Anlægsfonden og Idrættens Analyseinstitut går 24.-26. november sammen med IDA-Mässan i Göteborg om en nordisk idrætskonference med fokus på udviklingen inden for idræt og idrætsfaciliteter.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Pressemeddelelse fra Lokale- og Anlægsfonden, Idrættens Analyseinstitut og IDA-Mässan, Göteborg:

De nordiske lande har en fælles opfattelse af idrættens betydning som folkelig bevægelse og vigtig fritidsinteresse for børn, unge og voksne. Men man skal ikke studere forskellene på landenes idrætsmodeller, idrætsfaciliteter og idrætspolitik længe for at opdage, at de nordiske idrætsforbund, kommuner og stater ofte vælger vidt forskellige veje til at nå målene på idrætsområdet og ikke mindst for at skabe attraktive idrætsfaciliteter.

Forskellighederne kan ofte være til enorm inspiration på tværs af de nordiske lande. Det er baggrunden for, at Lokale- og Anlægsfonden og Idrættens Analyseinstitut har indgået en samarbejdsaftale med IDA-Mässan om at skabe ”Det Nordiske Idrætsmøde” - Nordens største idrætskonference med fokus på både idrætsfaciliteter, udviklingen i de seneste idræts-trends samt idrætspolitik. ”Det Nordiske Idrætsmøde” vil blive afviklet i fremragende rammer på Svenska Mässan midt i Göteborg fra 24. til den 26. november 2010.

”Det Nordiske Idrætsmøde” bliver målrettet ansatte i ministerier og kommuner, driftsansvarlige for idrætsanlæg, idrætsledere i idrætsforeninger, idrætsforskere, arkitekter og virksomheder med relationer til idrættens verden. Målsætningen er at samle deltagere fra hele Norden.

Nordens største fagmesse

Idrætskonferencen bliver en overbygning på IDA-Mässan, der er Nordens største fagmesse om idræts- og badeanlæg. Fagmessen arrangeres i samarbejde med Riksidrottsförbundet (Sveriges Idrætsforbund), Sveriges Kommuner og Landsting, Sveriges Fritids- og Kulturchefforening samt Kompetenscentrum för Idrottsmiljöer.

I de senere år har IDA-Mässan dog udviklet sig til også at blive et forum for de større perspektiver inden for idrættens udvikling og politik. IDA-Mässan finder sted hvert andet år i Göteborg – Sveriges førende idrætsby.

Lokale- og Anlægsfondens og Idrættens Analyseinstituts rolle bliver først og fremmest at bidrage til at skabe et stærkt og relevant indhold i ”Det Nordiske Idrætsmøde” som forventes afviklet hvert andet år i november. Det er planen, at IDA-Mässan vil indgå lignende partnerskaber med organisationer i Norge og Finland. IDA-Mässan er fortsat hovedarrangør af idrætskonferencen og den tilknyttede fagmesse om idrætsfaciliteter.

Information om tilmelding og program vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Magdalena Rönström, ansvarlig for IDA-Mässan:

”Vi tager et stort skridt med dette vigtige samarbejde. Det bliver muligt at skabe en mulighed for at udveksle erfaringer og viden og til at skabe kontakter på tværs af landegrænserne. Vi har store forhåbninger til resultaterne af de ventede – og de uventede – møder som ”Det Nordiske Idrætsmøde” vil føre med sig.”

Direktør Torben Frølich, Lokale- og Anlægsfonden:

”Der findes enkelte store, internationale konferencer med fokus på idrætsanlæg og udviklingen i idrætten set på verdensplan. Men med en nordisk idrætskonference som ”Det Nordiske Idrætsmøde” vil der være mulighed for danske idrætsledere, kommunale konsulenter og beslutningstagere, bygherrer og arkitekter kan opnå langt mere relevant og kulturelt nærliggende inspiration og viden om, hvordan fælles nordiske problemstillinger kan løses”.

Direktør Henrik H. Brandt, Idrættens Analyseinstitut:

"Vi deltog i IDA-Mässan for to år siden og fandt arrangementet yderst interessant. Vi var allerede dengang i dialog med Svenska Mässan om potentialet i at give arrangementet et nordisk perspektiv. Vi har en del, vi kan lære af hinanden og blive inspireret af på tværs af grænser i de nordiske lande. Derfor ser vi frem til at yde vores bidrag til at udvikle en tradition for en ambitiøs nordisk idrætskonference hvert andet år i november.”