Idan Artikel 29.09.2006

Ny skandale i FIFA

Ny schweizisk rapport afslører, at det 78-årige FIFA-bestyrelsesmedlem Nicolas Leoz har modtaget 90.000£ i bestikkelse.

Skrevet af: Ida Hagemann

Paraguayeren Nicolas Leoz, bestyrelsesmedlem af FIFA og præsident for Conmebol, den sydamerikanske pendant til UEFA, anklages af schweiziske myndigheder for at have modtaget 90.000£ i bestikkelse umiddelbart før det schweiziske sportsmarketingsfirma ISL’s kollaps i 2001.

De 90.000£ blev ifølge en næsten færdiggjort rapport, som den engelske avis The Guardian citerer, givet til Leoz over to omgange i januar og maj 2000. Men Leoz udtaler, at han intet kender til sagen. ISL/ISMM’s konkurs efterlod et kæmpe hul i FIFA’s økonomi.

FIFA-skandalerne vil ingen ende tage

Det er den tredje store FIFA-skandale i år. Ismail Bhamjee, tidligere bestyrelsesmedlem af FIFA, blev under VM i Tyskland afsløret i at have solgt billetter på det sorte marked. Og siden kom endnu en billetskandale, denne gang med FIFA’s kontroversielle vicepræsident, Jack Warner, der ligesom Leoz har erklæret sig uskyldig i anklagerne.

Ifølge en intern kilde fra FIFA kommer afsløringer af Leoz på et meget ubelejligt tidspunkt for FIFA. Der er endnu ikke kommet svar på de mange spekulationer om blandt andet tilbagebetalingen af 1,1£ til ISL’s bankkonto – der fandt sted efter, at firmaet var gået konkurs. Endnu et FIFA-bestyrelsesmedlem menes at være involveret, men FIFA-præsidenten, Sepp Blatter, er angiveligt ikke under mistanke.

Leoz-sagen kan dog ikke komme for FIFA’s nyoprettede etiske kommission med Sebastian Coe som formand. De schweiziske myndigheder skal først færdiggøre efterforskningen, inden sagen kan behandles nærmere i FIFA’s etiske kommission.