Idan Artikel 10.11.2022

Ny undersøgelse skal gøre foreninger bedre til at bruge digitale løsninger

Kulturens og Idrættens Innovationshub har bedt Idrættens Analyseinstitut om at se nærmere på muligheder og behov for at gøre brug af digitale løsninger i idræts- og foreningslivet i de kommende år. Projektet skal både se på danskernes brugeroplevelse i idrætten og belyse mulighederne for at digitalisere i fremtiden.

Hvordan bliver de digitale muligheder udnyttet i foreningslivet i Danmark? Og hvor er der behov for at sætte ind i forhold til digitalisering i fremtiden? Det er nogle af de spørgsmål, som Kulturens og Idrættens Innovationshub ønsker at få svar på i et nyt projekt, som Idrættens Analyseinstitut (Idan) skal gennemføre i samarbejde med Advice og Epinion.

Formålet med projektet er at skabe ny indsigt på digitaliseringsområdet, som kan inspirere foreninger, idrætsforbund og softwareudbydere til at forbedre de eksisterende digitale løsninger og udvikle nye. De digitale løsninger i foreningerne skal matche både brugernes forventninger og fremtidens udvikling inden for området.

Niels Anton Toftgård, analytiker hos Idan, ser spændende perspektiver i at kortlægge, hvor der er muligheder eller behov for at digitalisere de måder, som foreningerne løser deres opgaver på.

”Lige så mangfoldigt det danske foreningsliv er, lige så mangfoldigt er deres brug af digitale løsninger også. Det er ret interessant, da mange af foreningerne ofte har de samme udfordringer, som de forsøger at løse på forskellig vis – blandt andet inden for områder som drift, kommunikation, frivillighed og organisering. Forhåbentligt kan projektet i sidste ende være med til at give mindre bøvl og mere glæde ude i foreningerne,” siger han.

Tre trin på vejen mod et klarere billede af digitalisering i foreningslivet

Starten på projektet bliver en spørgeskemaundersøgelse blandt 4.000 danskere. Det er Epinion, der står for undersøgelsen, og den har fokus på de forventninger, som danskerne har til digitale løsninger i foreningslivet, og om de føler, at de er i stand til at bruge dem, de får tilbudt.

Projektet følger herefter to spor: I det ene spor undersøger Idan, hvordan en række idrætsforeninger bruger og ønsker at bruge digitale løsninger, og i det andet spor laver Advice en analyse af de generelle digitale trends og de muligheder, der vil påvirke foreningslivet i fremtiden.

Formålet med undersøgelserne er at skabe et klarere billede af

  • manglerne i den nuværende oplevelse set fra foreningsmedlemmers og danskernes perspektiv
  • hvordan kommercielle aktører og samfundsændringerne vil øge behovet for digitalisering
  • fremtidens digitale medlemsrejse og potentialerne i at skabe en bedre digital kommunikation.

Den endelige rapport forventes færdig ved udgangen af 2022.

Læs lignende nyheder

Folk der svømmer
Idan Artikel 19.12.2024
Ny rapport: Svømmeklubberne er tilfredse med samarbejdet mellem SvømDanmark og DGI Svømning, men efterlyser bedre overblik og mindre konkurrence
Glade børn, der holder i hånd
Idan Artikel 13.12.2024
Idan kortlægger aktører, der arbejder med inklusion og social lighed i idræt
børn til karate
Idan Artikel 08.11.2024
Fra konkurrence til motivation, lyst og idrætsglæde: Projektet ‘Let's Go’ styrker børns idrætsdeltagelse i Fredericia Kommune
Piger der spiller fodbold
Idan Artikel 08.10.2024
Idan undersøger brugernes tilfredshed med idrætsanlæg i Gladsaxe Kommune
Glade børn, der holder i hånd
Idan Artikel 04.09.2024
Nyt studie opsummerer, hvad der fremmer trivslen blandt børn og unge i foreningslivet
Unge i KFUM Idrætsforbund
Idan Vifo Artikel 26.08.2024
Idan er klar med et redskab, der kan måle sammenhængskraften i idrætsforeninger
piger, der spiller basketball
Idan Artikel 21.08.2024
Børn og unge med dårlig trivsel prøver kræfter med idræt, men falder fra igen
mand løber med baby i stroller
Idan Artikel 19.08.2024
Ny rapport: Sæsonvariationer og livsbegivenheder gør, at vi skifter ud og ind af idrætten