Idan Artikel 07.07.2009

Nye rammer for leg og bevægelse

Fremtidens rammer for fysisk bevægelse og virtuelle aktiviteter i det offentlige rum kommer til debat på konferencen ’Nye rammer for leg og bevægelse’.

Skrevet af: Ida Hagemann

Byens rammer som inspiration til øget fysisk aktivitet blandt borgere er hovedtemaet, når Konsortiet for Fremtidens Idræts- og Legelandskaber inviterer til endagskonference med titlen ’Nye rammer for leg og bevægelse’ den 24. september 2009 på Frederiksberg. En række eksperter fra landets kommuner, universiteter og virksomheder vil præsentere den nyeste viden inden for bl.a. leg, brugerdreven innovation og digitale teknologier samt debattere konkrete løsningsforslag til at optimere implementering af leg og bevægelse i befolkningens dagligdag. Det er konferencens formål at inspirere og kvalificere deltagerne til at udvikle og afsøge nye måder at skabe fremtidens idræts- og legelandskaber.

Fra industrihavn til legeplads

På konferencedagen vil deltagerne få et indblik i konkrete erfaringer fra pilotprojekter i Odense og Gerlev om udvikling af virtuelle og fysiske landskaber. 

Bl.a. er havnen i Odense som led i et toårigt brugerdrevent projekt ved at blive omdannet fra kun at være industrihavn til også at være en helt ny arena for liv, leg og aktivitet. Konferencen henvender sig til alle, der arbejder med udvikling af fysiske rammer til leg og bevægelse, og er arrangeret i samarbejde med bl.a. Mandag Morgen, Skov & Landskab (KU), Center for Playware (DTU/DPU) og Center for Idræt, Sundhed og Civilsamfund (SDU). Tilmeldingsfristen er den 24. august og foregår online via nedenstående link, hvor program og deltagerliste løbende bliver opdateret. Arrangementet finder sted i Festauditoriet, Bülowsvej 17, Frederiksberg Campus, og prisen er 750 kr. ekskl. moms.