Idan Artikel 20.06.2014

Nyt forskningscenter skal give mere viden om læring og bevægelse

Syddansk Universitet og University College Lillebælt opretter sammen et nyt forskningscenter med fokus på læring og fysisk aktivitet. Målet er viden, der kan styrke samspillet mellem krop og bevægelse i skolernes undervisning.

Skrevet af: Ditte Toft

Samspillet mellem bevægelse og læring har fået øget samfundsopmærksomhed som følge af bl.a. folkeskolereformen, hvor skolerne efter sommerferien skal indarbejde mere bevægelse i skoledagen.

Men viden om, hvordan man får mest læring ud af at bruge bevægelse i undervisningen, er endnu begrænset. Det skal det nye Forsknings- og Innovationscenter for Idræt, Bevægelse og Læring (FIIBL) forsøge at lave om på.

FIIBL er oprettet i et samarbejde mellem Syddansk Universitet og University College Lillebælt, og blandt de kommende arbejdsopgaver bliver ikke alene at skaffe viden på området, men også at udvikle nye læringsformer, hvor krop og bevægelse indgår, samt at rådgive om og støtte integration af bevægelse og fysisk aktivitet på skolerne.

”Det er et aktuelt og vigtigt område, hvor vi mener at kunne gøre en forskel ved at forene Syddansk Universitets stærke forskningskompetencer med University College Lillebælts tætte kobling til skolerne,” siger Thomas Skovgaard, lektor ved Syddansk Universitet og leder af det nye center.

Læs mere om FIIBL