Idan Artikel 31.08.2011

Nyt netværk i sportsret

Advokater og jurister specialiseret inden for idrætsjuraen får i et nyt netværk for sportsret mulighed for at hente ny viden og dele erfaringer med andre på arbejdsområdet.

Skrevet af: Ditte Toft

Kursusvirksomheden JUC, som er specialiseret i kurser for advokater og jurister, har oprettet et netværk for sportsret. Med fire netværksmøder i 2011 og starten af 2012 bliver det muligt for advokater og jurister at fokusere på ny og relevant viden på området samt at udveksle erfaringer med kollegaer. I spidsen for netværket står professor ved Aarhus Universitet Jens Ewald, der bl.a. underviser i sportsret og desuden er formand for Anti Doping Danmark, samt advokat ved advokatfirmaet Johan Schlüter Lars Halgreen, der er specialiseret i sportsret og formand for Dansk Idrætsjuridisk Forening.

Overblik over sportsret

Blandt emnerne på netværksmøderne er bl.a. EU-rettens betydning for dansk sport, konsekvenser af domme ved den internationale sportsdomstol CAS, skelsættende domme i ind- og udland samt lovændringer. 

Netværket afholder i perioden oktober 2011 til og med januar 2012 fire netværksmøde i København i tidsrummet kl. 13.30-18.00. Program for møderne ligger klar nogle uger før det enkelte møde. Pris for at deltage i netværket er 15.550 kr. eksklusiv moms om året. Ved deltagelse i netværket opfylder advokater samtidig kravet om minimum 18 timers obligatorisk efteruddannelse. Der er foreløbig 17 tilmeldte til netværket.