Idan Artikel 25.07.2024

OL i Paris 2024: Brug vores eksperter

Sommer-OL 2024 løber af stablen fra 26. juli til 11. august. I den forbindelse har vi samlet en liste over eksperter, der kan udtale sig om alt fra økonomi og konkurrenceevne til idrætspolitik i forbindelse med OL.

Skrevet af: Redaktionen

Inden længe skal mere end 10.000 atleter kæmpe om medaljer ved verdens største sportsbegivenhed, De Olympiske Lege. Fredag 26. juli 2024 tændes den olympiske ild i Paris, og medierne vender kameralinserne og mikrofonerne mod de 35 forskellige venues i og omkring den franske hovedstad.

I Idrættens Analyseinstitut og Play the Game beskæftiger vi os hver dag med det, der sker på og uden for banen ved store sportsbegivenheder. Vi bidrager med viden og perspektiver i forhold til mange forskellige emner såsom diskussioner om russisk deltagelse eller ej,  Danmarks konkurrenceevne i international idræt eller budgetoverskridelser i forbindelse med at bygge venues eller afholde sportsbegivenheder.

I anledning af OL i Paris 2024 har vi lavet en liste over instituttets eksperter, som kan bidrage med viden, der kan være relevant i forbindelse med dækningen af de olympiske lege.

Instituttets eksperter:

Senioranalytiker og konferenceansvarlig

Stanis Elsborg

International idrætspolitik, podcast

Stanis Elsborg er senioranalytiker i Play the Game. Han har i en lang årrække beskæftiget sig med spændingsfeltet mellem sport, politik og national identitet.

Stanis Elsborg har i de senere år især undersøgt, hvordan autokratiske regimer bruger sporten til at fremme deres politiske agenda.

Under OL i Paris vil han fokusere på de geopolitiske forhold, på nationale og politiske budskaber under åbnings- og afslutningsceremonierne, og på om atleter vil bruge deres stemme til at rejse samfundspolitiske emner.

Stanis Elsborg har desuden udgivet en række artikler og debatindlæg, hvoraf de fleste kan findes på hans medarbejderprofil. 

Se Stanis' medarbejderprofil og liste over debatindlæg/udgivelser

Analyse- og forskningschef, ph.d.

Rasmus K. Storm

Sportsevents, eliteidræt, sportsøkonomi

Rasmus K. Storm er analyse- og forskningschef i Idrættens Analyseinstitut og har i en lang årrække forsket i, hvordan forskellige nationer klarer sig sportsligt på den internationale scene, og hvordan deres elitesportssystemer er skruet sammen. Aktuelt har Rasmus K. Storm i samarbejder med to professorer udgivet en analyse af Danmarks medaljechancer ved OL i Paris. 

Han har ligeledes beskæftiget sig med spørgsmålet om økonomiske effekter af store sportsbegivenheder og forsket i kommerciel elitesport som fodbold og håndbold.  

Rasmus K. Storm er ofte anvendt som ekspert i medierne og har skrevet debatindlæg og formidlingsartikler om emner relateret til sine forskningsområder..  

Han har desuden indsigt i emner som sportens generelle rolle i samfundet, fankultur og tilskuerefterspørgsel samt danske eliteatleters trivsel og vilkår.

Se Rasmus' medarbejderprofil og liste over udgivelser/debatindlæg

Senioranalytiker, ph.d-studerende

Christian Gjersing Nielsen

Sportsøkonomi, sportsevents

Christian Gjersing Nielsen er senioranalytiker i Idrættens Analyseinstitut og tæt på at afslutte sin ph.d. i økonomisk værdisætning af sport. Han har i en årrække beskæftiget sig med de økonomiske effekter ved store sportsbegivenheder og har publiceret i flere internationale akademiske tidsskrifter.

Christian Gjersing Nielsen har desuden skrevet en række debatindlæg, som kan findes via hans medarbejderprofil ovenfor under punktet Artikler.

Se Christians medarbejderprofil og liste over udgivelser/debatindlæg

International chef

Jens Sejer Andersen

International idrætspolitik, governance, antidoping, matchfixing, etik

Jens Sejer Andersen er international chef i Play the Game. Han har fulgt dansk og international idrætspolitik i snart 40 år. Som initiativtager til Play the Game-konferencerne har han været med til at rejse internationale debatter om matchfixing, doping, korruption, misbrug og andre udfordringer til nutidens idræt.

Han har turneret med idrætsdebat over det meste af verden og været brugt som ekspert af EU, Europarådet og UNESCO.

Under OL vil han holde lige så meget øje med spillet i de politiske kulisser som atleternes udfoldelser på banen – med fokus på geopolitik, good governance, idrætsledernes manøvrer og atleternes rettigheder i for eksempel dopingsager.

Se Jens' medarbejderprofil og liste over udgivelser/debatindlæg

Find flere artikler, podcasts og videoer på temasiden

Eiffeltårnet i Paris
Idan

OL i Paris 2024