Idan Artikel 21.11.2014

Play the Game 2015 vender tilbage til Aarhus

Et stærkt engagement fra Aarhus Kommune sikrer at Play the Games niende internationale konference afholdes i Aarhus i 2015

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Efter en række frugtbare møder med repræsentanter for Aarhus Kommune er det nu afklaret, at Play the Game for anden gang i træk lægger sin store internationale konference i Danmarks næststørste by, Aarhus.

Den niende udgave af Play the Game ventes at trække omkring 400 deltagere fra hele verden til Helnan Marselis Hotel i dagene 26.-29. oktober 2015.

Som tidligere vil Play the Game-konferencen samle nogle af verdens førende journalister, forskere, idrætsledere og andre beslutningstagere fra den internationale idrætsverden. Konferencen kastes nyt lys over nogle af idrættens globale udfordringer: matchfixing, doping, korruption i forbundene, alt for dyre internationale idrætsbegivenheder samt behovet for en langt stærkere indsats for breddeidrætten i mange af verdens lande.

”Gennem de seneste 4-5 år er Play the Games indflydelse på international idrætspolitik vokset støt og roligt, og vi forventer deltagelse både fra nogle af idrættens skarpeste kritikere og fra de aktører som har ansvaret for at udforme fremtidens idrætspolitik: EU, Europarådet, UNESCO og forhåbentlig også nogle af de store idrætsorganisationer,” siger Jens Sejer Andersen, international chef for Play the Game og Idrættens Analyseinstitut.

”Deltagerne kvitterede med den bedste evaluering nogensinde, da vi holdt vores seneste konference i Aarhus i 2013. Derfor er vi meget taknemmelig for, at byens ledelse sender klare signaler om at fortsætte det stærke partnerskab med Play the Game.”

Play the Game-chefen peger på, at mottoet for Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad er ”Rethink”, en opfordring som international idræt er nødt til at tage til sig, hvis de nævnte udfordringer skal løses.

Også kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) har øje for, at Play the Game-konferencen er med til at styrke Aarhus’ profil op til Kulturbyåret 2017:

”Det glæder mig meget, at Aarhus igen skal være vært for Play the Game. Aarhus er udpeget som Europæisk Kulturhovedstad, fordi vi har tilbudt os som et laboratorium for gentænkte løsninger, og idrættens verden står med en række konkrete udfordringer, som netop kræver gentænkning, hvis vi skal nå i mål. Jeg glæder mig til, at vi sammen kan kaste et gentænkt lys over idrættens globale udfordringer,” siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune. 

Ud over Aarhus by har andre stærke samarbejdspartnere meldt sig klar. Det gælder for eksempel Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som i lighed med tidligere konferencer vil lade et hold studerende til at dække konferencen intenst som led i et undervisningsforløb og sikre at offentligheden får serveret friske og anderledes vinkler på den idrætspolitiske debat.

Læs mere