Idan Artikel 01.02.2013

Play the Game holder EU-seminar

Play the Game og Idan sætter fokus på kampen mod korruption og dårlig ledelse i international idræt på et seminar i Bruxelles den 8. april.

De mange skandaler om korruption og magtmisbrug i internationale idrætsorganisationer vækker også bekymring i EU, hvor både Kommissionen, Parlamentet og Ministerrådet har taget forskellige initiativer til at forbedre sportens ledelseskultur.

På et offentligt seminar i Bruxelles den 8. april gør Play the Game/Idan foreløbig status over, hvor langt EU er nået, og hvor den fremtidige indsats for at forbedre god forvaltningsskik i idrætten skal lægges.

På seminaret i EU-hovedstaden vil repræsentanter for EU, idrætten og en række eksterne eksperter sætte grundig fokus på ”good governance in sport” – god ledelse i sport.

Samtidig vil Play the Game/Idan fremlægge resultatet af det EU-projekt, Action for Good Governance in International Sports Organisations, som institutionen har gennemført i det seneste år i samarbejde med seks europæiske universiteter og Det Europæiske Journalistcenter.

Hovedresultatet er et redskab, der kan bruges til at måle og sammenligne ledelseskulturen i de store idrætsforbund. Redskabets prototype har fået navnet ’Sports Governance Observer’.

”Med Sports Governance Observer vil man kunne følge udviklingen i et idrætsforbund – om ledelseskulturen bliver bedre eller værre med årene – og det er hensigten at udvikle redskabet, så enhver idrætsleder skal kunne anvende det på det forbund, hun eller han har tilknytning til,” siger international chef for Play the Game/Idan, Jens Sejer Andersen.

Deltagelse af flere EU-projekter

Han glæder sig over, at ikke kun Play the Game, men fire andre tilsvarende EU-projekter om ’Good Governance in Sport’ vil fremlægge deres foreløbige resultater på seminaret. Disse projekter ledes af De europæiske Olympiske Komiteer (EOC), den engelske breddeidrætsorganisation Sport & Recreation Alliance, fan-sammenslutningen Supporters Direct og den danskbaserede internationale breddeidrætsorganisation International Sport and Culture Association (ISCA).

”Korruption og demokratisk underskud har grebet sådan om sig i de store idrætsforbund, at ingen organisation alene kan drive reformer igennem. Det er vigtigt, at de mange initiativer spiller sammen for at fastholde det offentlige pres på idrætten, som er uundværligt for at få forbundene til at ændre sig,” siger Jens Sejer Andersen.

Programmet er stadig i støbeskeen, men ud over de nævnte organisationer er der allerede tilsagn fra Ingrid Beutler, som er ’integrity officer’ i SportAccord, og det danske medlem af Europaparlamentet Morten Løkkegaard (V), som også er næstformand for parlamentets udvalg for uddannelse, sport og kultur. Udvalget holdt for nylig en offentlig høring om kampen mod korruption i sport med deltagelse af blandt andre Play the Game.

Deltagelse i Play the Game/Idans seminar er gratis og inkluderer materialer og frokost. Tilmelding er påkrævet – send navn, titel, arbejdsplads og mailadresse til konferencemanager Maria Suurballe, maria@playthegame.org. Du modtager en bekræftelse, når din tilmelding er accepteret.