Idan Artikel 04.07.2013

Play the Game indgår partnerskaber med DR og medieuddannelser

Aftale med DR sikrer live-streaming af Play the Game 2013 i Århus. Andre vigtige partnerskaber styrker både konferencens indhold og formidling, blandt andet op til det kontroversielle vinter-OL i Sochi.

Der bliver tale om en virkelig holdindsats, når Play the Game afholder sin 8. internationale konference om idrætspolitikkens internationale brændpunkter fra 28.-31. oktober i Århus.

Play the Game har indgået de første af en række partnerskaber, der skal styrke både programdelen, formidlingen og økonomien i årets konference, der er den første på dansk hjemmebane efter tre konferencer i Island, England og Tyskland.

Da Play the Game sidst blev afholdt i Danmark i 2005, var DR på banen som en aktiv mediepartner, og dette partnerskab er nu genoptaget og forstærket. DR vil sikre, at de vigtigste sessioner bliver streamet live på Internettet og gjort tilgængelige som video-on-demand til et dansk og internationalt publikum.

Desuden vil Play the Game og DR arbejde tæt sammen for at gøre udvalgte debatter tv-egnede og i det hele tage sikre de bedste betingelser for den journalistiske dækning på samtlige DR’s medieplatforme.

Opgaven er at gøre konferencens globale temaer nærværende for et dansk publikum: Kampen mod matchfixing og andre former for korruption i idrætten, debatten om de store mega-events og behovet for bedre vilkår for den brede idrætsdeltagelse.

”Play the Game har i hele sin levetid formået at trykke fingeren ind lige der, hvor sportsverdenen har ondt. Organisationen har med sin sobre debatrejsende tilgang formået at løfte normalt tunge og svære emner, og har ikke mindst inspireret alle os, der agerer i den verden til at behandle den slags emner. Derfor er Play the Game vigtig, og derfor er det vigtigt for os i DR at deltage aktivt i Play the Game,” siger redaktionschef Tine Bendix fra DR. 

Fokus på Sochi, formidling på smartphones

Også andre medieorganisationer har meldt sig som partnere. Nordisk Journalistcenter (NJC), som er en fællesnordisk efteruddannelsesinstitution, giver et større tilskud for at muliggøre, at russiske og nordiske journalister kan mødes til Play the Game og drøfte de samfundsmæssige effekter af det nært forestående vinter-OL i Sochi. Dette projekt får også støtte fra et norsk-russisk demokratiprojekt, som drives af Norsk Journalistlag og Utenriksdepartementet.

Fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole deltager et hold multimedie-studerende, som skal udvikle den journalistiske dækning på smartphones og andre mobile platforme. Både i 2005 og 2007 gav studerende fra DMJX et væsentligt bidrag til, at debatter og deltagere fra Play the Game-konferencerne blev synlige på internettet.

”Det er et stort privilegium for os at indgå disse partnerskaber, som på samme tid styrker den internationale debat om idræt og den journalistiske faglighed,” siger international chef i Play the Game, Jens Sejer Andersen.

”Play the Game er en meget lille aktør i det globale spil om idræt, og uden vores partnere ville vi aldrig kunne sætte os ambitiøse mål om at fremme demokrati, åbenhed og ytringsfrihed i international idræt. Men sammen med fagligt og organisatorisk stærke partnere, som også bygger på demokratiske idealer, har vi en realistisk mulighed for at præge den internationale dagsorden.”