Idan Artikel 23.07.2013

Prominente eksperter klar til Play the Game 2013

FIFA's reformrådgiver Mark Pieth og tidligere WADA-præsident og nuværende IOC-medlem Richard W. Pound er blandt de prominente hovedtalere på konferencen Play the Game 2013 den 28.-31. oktober i Aarhus.

(Opdateret den 21. august 2013) 

Chefrådgiveren i FIFA’s reformproces, Mark Pieth, samt tidligere WADA-præsident og nuværende medlem af IOC, Richard W. Pound, har bekræftet, at de deltager og taler på konferencen Play the Game 2013.  Sammen med en række andre eksperter er de klar til at give konferencens debatter om sportens udfordringer høj professionel kvalitet og politisk kant. På programmet er bl.a. den højaktuelle reformproces i FIFA, hvor den eksterne hovedrådgiver for bedre ledelse i FIFA, den schweiziske professor Mark Pieth, er hovedtaler, og han viser igen, at han er klar til at tage den svære debat om god ledelse i idrætten og FIFA.  Blandt spørgsmålene er, om reformerne er fakta eller fiktion. Andre repræsentanter på Play the Game vil holde på det sidste, herunder de undersøgende journalister Andrew Jennings og Jens Weinreich samt den amerikanske akademiker og ekspert i ledelse, Roger Pielke fra University of Boulder. ”FIFA har for første gang vist interesse i at blive hørt officielt på Play the Game-konferencen, og vi venter blot på at få et FIFA-navn bekræftet, så vi kan få en skelsættende debat om fodboldens fremtid,” siger Play the Games internationale chef, Jens Sejer Andersen, som også er ansvarlig for konferencens program.


Tilmeld dig Play the Game 2013 inden den 30. august og få 'early bird'-rabat. Konferencen finder sted i Aarhus den 28.-31. oktober. Tilmeld dig her

Læs mere om konferencen Play the Game 2013 her


Aktuel anti-dopingdebat

Blandt konferencens andre store emner er kampen mod doping, og nogle af de skarpeste kritikpunkter kommer fra en overraskende side: En rapport om den manglende effektivitet af programmet til dopingtest blev for nyligt forfattet af det internationale antidoping-agentur WADA’s egen stiftende præsident (1997-2007), det canadiske medlem af IOC, Richard W. Pound.

På Blackstone Chambers’ konference for sportsjura i maj 2013 udtalte Richard W. Pound: ”Hvis du er generøs med procenterne, så misser testsystemet fire ud af fem dopede atleter.”  På Play the Game forklarer Richard W. Pound sin kritik, ligesom WADA har udtrykt, at de ønsker at sende en af organisationens ledelsesrepræsentanter. Play the Game 2013 finder sted kun få uger før, det nye antidoping-kodeks skal vedtages på verdenskonferencen om doping i sporten i Johannesburg i Sydafrika i november.

Kampen mod korruption

Richard Pound er samtidig stærkt engageret i to af de andre markante hovedemner på Play the Game, matchfixing og korruption i idrætten.

Her vil en række andre interessante hovedtalere være programmet, herunder:

  • Dragos Kos, erfaren anti-korruptionsekspert, der er udnævnt til leder af OECD’s arbejdsgruppe mod bestikkelse fra 2014.
  • Chris Eaton, direktør for integritet i sporten ved International Center for Sports Security (ICSS), Australien/Qatar.
  • Richard H. McLaren, advokat og voldgiftsdommer ved den international sportsdomstol, CAS, Canada.
  • Declan Hill, ekspert på området for matchfixing, undersøgende journalist og forfatter, Canada.

Men Play the Game fokuserer ikke alene på de negative udfordringer i idrætten. Muligheder for udvikling af idrætsarkitektur og breddeidræt er på dagsordenen sammen med bl.a. de sociale fordele ved megaevents.

60 abstracts er klar

Cirka 60 abstracts er indtil videre godkendt til konferencen, som i alt ventes at byde på omkring 120 talere og mere end 300 deltagere fra 30-40 lande. 

Hovedparten af de indsendte abstacts berører hovedtemaerne på konferencen, herunder matchfixing, god ledelse i idrættens organisationer, doping, idrætsfaciliteter, mega-events og den brede idrætsdeltagelse. Andre bidrag er blevet accepteret til det såkaldte åbne forum, hvor emner som sportsjournalistik, sociale medier i idrætten, ligestilling, og frivillighed vil blive sat til debat.