Idan Artikel 01.06.2006

Seksuelle krænkelser i juridisk lys

Foreningen Idrætsjura belyser problemstillinger omkring seksuelle krænkelser af børn og unge grundigt i Idrætsjuristen 2005.

Skrevet af: Henrik H. Brandt

Foreningen Idrætsjura udgiver hvert år et årsskrift, som grundigt behandler aktuelle temaer i sportens verden i juridisk lys.

I den netop udkomne Idrætsjuristen 2005 redigeret af Jens Evald har foreningen valgt at belyse problemstillinger omkring seksuelle krænkelser af børn og unge fra flere forskellige vinkler.

Foreningens nyvalgte bestyrelsesmedlem, kontorchef Peter Schiønning fra Kulturministeriet foretager en grundig gennemgang af lovgivningen omkring børneattester. Jan Toftegaard Nielsen fra Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund gennemgår en del af sin forskning i emnet, mens Jørn Vestergaards artikel belyser behandlingen af sager om seksuelle overgreb. Endelig ser endnu et nyt bestyrelsesmedlem, Lasse Thore Ditlevsen, på problemstillingen med de foreningsretslige briller på.

Som bonus indeholder Idrætsjuristen 2005 en artikel af nordmanden Gunnar-Martin Kjenner om retssikkerheden for idrætsudøvere i dopingsager.

Idan anmelder den nye årbog i nyhedsbrevet Overblik sidst i juni.